MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nalmes rüzgârı
Kültür-Sanat
29 Ekim 2019 Salı 11:13

Nalmes rüzgârı

Adigey Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu ‘Nalmes’, Türkiye turnesi kapsamında Başkentli sanatseverlerle bir araya geldi.
Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ankara Çerkes Derneği ve Kafdans organizasyonuyla Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, Çerkes danslarının dünyadaki en önemli temsilcilerinden ‘Nalmes’, 50 kişilik dans kadrosu ve orkestrasıyla 2 sahneden oluşan 1.5 saatlik gösterileri sundu. Çerkes kültürünü müzikler ve danslarla anlatan Nalmes dansçıları, İzleyenlerin yüreklerini Karadeniz’in öbür yakasına götürdü. Topluluğun performanslarının yanı sıra geleneksel Kafkas kıyafetleri de beğeni kazandı.

BİRLİKTE AĞAÇ DİKECEĞİZ

Gösteriyi Ankaralılarla birlikte izleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Cumhuriyet haftasında böyle bir gösteriyi cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de yapmaktan onur duyuyorum. Çerkesler cumhuriyetin çağdaş yurttaşlarıdır, cumhuriyetin değerlerine, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne yürekten inanmış insanlardır. Kasım ayı içerisinde Ankara Çerkes Derneği adına güzel bir ormanın hep birlikte ağaçlarını dikeceğiz” dedi. Ankara Çerkes Derneği Başkanı Bislan Jalouqa, Başkan Yaşar’a ressam Feriha Kankoç’un bir tablosunu hediye etti.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi