MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NATO Zirvesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi ön planda
Ekonomi
14 Haziran 2021 Pazartesi 10:33

NATO Zirvesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi ön planda

Haftalardır gündemde olan NATO Zirvesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki ikili görüşme bugün gerçekleşecek.

Piyasa Gündemi

Haftalardır gündemde olan NATO Zirvesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki ikili görüşme bugün gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve öncesindeki basın toplantısında Çin ile yapılan swap anlaşmasının ve TCMB rezervlerine ilişkin açıklamalarının gündeme gelmesi dikkat çekti. Zirve sürecinde TL varlıklarda volatilite artabilir. Bugün açıklanacak veriler dışında 16:00’da İngiltere’de Merkez Bankası Başkanı Bailey’in konuşması olacak.  
 
Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
•    10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
•    12:00 Euro B. – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
 

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi cuma günü 1.455 ile 1.465 puanları arasında dalgalanarak günü %0,29 kazançla 1.460 puandan tamamladı. Bugün gerçekleşecek NATO Zirvesi’ne yönelik beklentilerin fiyatlamalarda ön plana çıktığını söylemek mümkün. Cuma günü yurtdışında görünüm genel olarak pozitifken, bu haftaya karışık bir görünümle başlandı. Asya’da açık olan piyasalar karışık bir tablo sergiliyor. ABD endeks vadelileri yataya yakın seyrederken, Avrupa tarafında da yataya yakın karışık açılış beklentileri hakim. Cuma günü endeks kapanışında 8,3500 civarında bulunan Dolar/TL bu sabah 08:40 itibariyle 8,3870 civarında bulunuyor. Bu görünüm altında endeksin güne yataya yakın karışık bir görünümle başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz haftanın tamamında sınırlı yükselişlerle günü tamamlayan BIST 100 Endeksi, uzun süredir güçlü direnç seviyesi olarak takip ettiğimiz 1.462’nin hemen üzerindeki rakamları görse de bu seviye üzerinde kapanışlar gerçekleştiremedi. Bu süreçte işlem hacmi de görece olarak düşük kalmaya devam etti. Bugün Erdoğan – Biden görüşmesi öncesi ve sonrasında volatilitede artış kaydedilebilir. Endeksin bu süreç sonunda 1.462 seviyesi üzerinde ya da altında kalışı yön konusunda da belirleyici olacaktır. 1.462 üzerinde TCMB Merkez Bankası Başkan değişiminde oluşan boşluğun dolacağı 1.511 seviyesi gündeme gelebilir. Aşağıda ise 1.445 ilk önemli destek konumunda olup buranın altında oluşan son yükselen trendin bulunduğu 1.435 civarı bugün kritik olacaktır. 

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi