MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mülteci kadınlardan dijital hikâyeler
Kadın
13 Mart 2018 Salı 11:42

Mülteci kadınlardan dijital hikâyeler

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) işbirliği ile ‘Barışı Uman Kadınların Gücü Mülteci Kadınlardan Dijital Hikâyeler’ başlığıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında dijital hikâye gösterimi yapıldı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde gerçekleşen etkinliğe, hikâyelerini paylaşan 8 kadının yanı sıra UNHCR ve ASAM SGDD Mamak Şubesi işbirliğiyle 40’a yakın kadın katıldı.

GÜNDELİK HAYATLARA AİT KESİTLER

Suriyeli ve Iraklı mülteci kadınlar, Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dijital Hikâye Anlatımı Atölyesi’nde iki gün sonunda ortaya çıkardıkları hikâyelerini çeşitli baharatlar üzerinden anlattılar. Kekik, tarçın, susam, kırmızıbiber, zerdeçal, zahter, defneyaprağı ve sumak gibi baharatlardan yola çıkan 8 mülteci kadın ülkelerindeki ve Ankara’daki gündelik hayatlarına dair deneyimlerini izleyicilerle paylaştı. İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Şimşek, “Kadınların sözleri, sesleri hep daha az duyulur. Dijital hikâyeler ise sıradan insanların kendi seslerini duyurmalarını önceleyen bir pratik. İnsanların kendi deneyimlerinden bir kesiti kendi sesleri ve seçtikleri görsellerle anlattıkları 1-3 dakikalık amatör kişisel videolar. Dolayısıyla, dijitalden çok hikâye anlatımı önceleniyor” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi