MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mezarlara çirkin saldırı
Yerel Haberler
14 Şubat 2020 Cuma 15:19

Mezarlara çirkin saldırı

Mamak Ortaköy Mezarlığı’ndaki gayrimüslim mezarları, biri lise öğrencisi 6 genç tarafından tahrip edildi. 20 mezarın zarar gördüğü olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Mamak Ortaköy’de bulunan mezarlığındaki gayrimüslim mezarları, 6 kişinin saldırısına uğradı. Mezarları tahrip eden 4 şahıs güvenlik görevlileri tarafından yakalanırken, kaçan 2 kişi de daha sonra yakalandı. Cuma günü öğlen saatlerinde yaşanan olayın ayrıntıları şöyle:

GÜVENLİK FARK EDİP YAKALADI

Mezarlığa gelen ve aralarında bir lise öğrencisinin bulunduğu 6 genç, gayrimüslimlere ait mezarlıkları tahrip etmeye başladı. Mezarlıkta görev yapan ANFA Güvenlik’e bağlı güvenlik görevlileri, gençleri görüp müdahale ederek 4’ünü yakaladı, 2’si ise kaçtı. Mezarlıklara zarar veren 4 şahıs Jandarma’ya teslim edildi. Jandarma daha sonra, kaçan 2 kişiyi de yakaladı.

20 MEZARA ZARAR VERDİLER

Şahısların, 72 mezarlığın bulunduğu gayrimüslim mezarlığı bölümündeki 20 mezara zarar verdikleri belirlendi. ABB, mezarlıkları onarmaya başlarken, verilen zararın gençlerden tahsil edileceği öğrenildi. ABB yetkilileri, bölgede güvenlik görevlisi sayısının artırılması için Ankara Valiliği’ne başvuruda bulunulduğunu belirterek, ayrıca güvenlik kulübesi yapılacağını ifade etti. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, ifadeleri alınan gençler serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi