MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Meşale gençlerin elinde yükseliyor
Gündem
20 Mayıs 2019 Pazartesi 12:10

Meşale gençlerin elinde yükseliyor

Ulu Önder Atatürk, 100 yıl önce Samsun’a çıktı ve Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktı. Ata’nın yaktığı bağımsız ve büyük Türkiye meşalesi, bugün gençlerin elinde yükseliyor.

Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, başkent Ankara’da cadde ve sokaklar Türk bayrakları ve afişlerle donatılacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce vatandaş Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ata’nın manevi huzuruna çıkacak. Büyükşehir Belediyesi de, 19 Mayıs’ı büyük bir coşkuyla kutlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donatılırken, binaya, gece saatlerinde görülebilecek şekilde Atatürk’ün silueti ve ay yıldızlı bayrak silueti yansıtıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) saat 21.00’de düzenlenecek olan kutlama programı öncesinde vatandaşlara Türk bayrağı dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesi, lazer gösterisiyle de görsel bir şova ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi Folklor, Müzik ve Gençlik Topluluğu’nun (FOMGET) gösterisi ile başlayacak olan program, Şef Kemal Günüç yönetiminde Kent Orkestrası’nın konseriyle devam edecek. Programa 7’den 70’e tüm Ankaralıları davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl hak ettiği coşkuyla kutlamak istiyoruz. Ankara’da tek yürek olacağımız gecede, sanatçımız Haluk Levent de ücretsiz bir konser verecek. Tüm halkımızı bu görkemli kutlamalara davet ediyorum” dedi.

İLK KEZ UYGULANACAK

EGO otobüsleri, 19 Mayıs temalı, günün anlam ve önemine özel tasarımlarla süslenirken, Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçları bugün ücretsiz hizmet verecek. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla, Ankara’da vatandaşlar dini bayramlardan sonra milli bayramlarda da toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak. Bugün ilk kez uygulanacak ücretsiz tarife, 06.00-24.00 saatleri arasında EGO otobüsleri, raylı sistemler ve teleferik hattında geçerli olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi