MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin'de İdlip şehitleri için hatıra ormanı
Gündem
26 Mayıs 2020 Salı 13:27

Mersin'de İdlip şehitleri için hatıra ormanı

Mersin'de kaçak kesim yapılarak tahrip edilen ormanlık alana ağaç dikimi yapılıp, bölge, ''İdlib Şehitleri Hatıra Ormanı'' olarak tescil edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz aylarda Mersin'de kaçak kesim yapılarak tahrip edilen ormanlık alana çeşitli türde 10 binin üzerinde ağaç dikimi yapıldığını ve bu alanın ''İdlib Şehitleri Hatıra Ormanı'' olarak tescil edildiğini bildirdi.

Bakan Pakdemirli, yazılı açıklamsında, 22.12.2019 tarihinde Mersin'in eski Mezitli Mahallesi mevkisindeki 74 dekar ormanlık alanda işgal ve rant amaçlı usulsüz ağaç kesimi yapan şüpheliler hakkında suç zaptı tanzim edildiğini ve konunun yargıya intikal ettirildiğini belirtti.

Mahkemenin, usulsüz kesim yapan şahıs ve yakınlarının da aralarında bulunduğu kişiler hakkında müsadere kararları aldığını aktaran Pakdemirli, bu kararların orman alanlarının işgalinin önlenmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. 

Tahrip edilen alanın yeniden ağaçlandırılmasıyla ilgili Orman Genel Müdürlüğünün çalışma yaptığını anlatan Pakdemirli, şunları kaydetti:

''Ağaç kesimi yapılarak tahrip edilen 74 dekar alanla birlikte bu alanın bitişiğindeki (eski Mezitli mevkisindeki) önceki yıllarda işgal edilen alanların da infazı yapılarak toplamda 146 dekar alanın makineli arazi hazırlığı, tel ihatası yapılarak koruma altına alınarak mart ayı itibari ile fıstıkçamı, kızılçam, mavi servi, kara servi, akasya, dişbudak, akçaağaç, defne, söğüt, okaliptüs, harnup ve ahlat türlerinden oluşan toplam 10 bin 100 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Tahrip edilen söz konusu alanları tekrar ormana kazandırdık ve şehitlerimizi yad etmek amacıyla buranın ismini İdlib Şehitleri Hatıra Ormanı olarak tescil ettirdik. Yasadışı ağaç kesiminin önüne geçmek için orman teşkilatı olarak koruma faaliyetlerini sıkılaştırdık. Toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle rant amaçlı hiçbir eyleme izin vermeyeceğiz. Geleceğin garantisi olan ormanların sürekliliğinin sağlanması amacıyla hassasiyet gösteren kamu yöneticilerine, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlara teşekkür ediyorum.''


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi