MENÜ
Ankara 20°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mars’taki incelemelerini sürdüren Zhurong’un 509 metreyi geçti
Dünya
19 Temmuz 2021 Pazartesi 17:49

Mars’taki incelemelerini sürdüren Zhurong’un 509 metreyi geçti

Çin Ulusal Uzay Dairesi'ne bağlı Ay Keşfi ve Uzay Programı Merkezi’nin verdiği bilgiye göre, Mars yüzeyindeki gezici araç Zhurong, hafta sonu 23.00 itibarıyla, “kızıl gezegen” diye anılan Mars’ın yüzeyinde 509 metre kat etti.

Gezici araç yakında Mars üzerindeki seyir sürecinin ikinci kumuluna varmış olacak. Ay Keşfi ve Uzay Programı Merkezi, Zhurong’un, bu kumulun ve çevresinin ayrıntılı bir incelemesini gerçekleştireceğini açıkladı. Zhurong, cumartesi itibarıyla 63 Mars günü boyunca gezegenin yüzeyinde çalışıyor. Bu arada, bir Mars gününün bir yeryüzü gününden yaklaşık 40 dakika daha uzun,Gezegen yörüngesinde dolaşan, gezegen yüzeyine inen ve gezegen yüzeyinde gezen araçlardan oluşan Tianwen-1 uzay gemisi uzaya, 23 Temmuz 2020 tarihinde gönderilmişti. Geziciyi taşıyan iniş aracı ise Mars’ın kuzey yarım küresindeki geniş bir düzlükte yer alan Utopia Planitia’nın güney bölümüne 15 Mayıs 2021 günü inmişti. 

Tianwen-1'in yörüngedeki bölümü, dünyadan 375 milyon kilometre uzaklıkta ve 359 gündür çalışmalarını sürdürüyor. Tek yönlü iletilerinin süresi yaklaşık 21 dakikada ulaşıyor. Yörüngedeki Tianwen-1 ve Zhurong ile onlara ait tüm alt sistemler, öngörüldüğü üzere tamamen normal koşullarda işlemeyi sürdürüyor.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi