MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Kurtuluştan Kuruluşa’ 450 km
Gündem
14 Mayıs 2019 Salı 13:54

‘Kurtuluştan Kuruluşa’ 450 km

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktığı Samsun’dan 23 Nisan sabahı yürüyerek yola çıkan Ankaralı bir grup vatandaş, başkent il sınırından giriş yaptı.

Çayyolu Platformu’nun düzenlediği ‘1919-2019 Kurtuluştan Kuruluşa 100. Yıl Büyük Yürüyüşü’nde, 450 kilometre boyunca yürüyen 10 gönüllüden biri olan Çayyolu Bölge Ağaçlandırma (ÇABA) Derneği Başkanı Engin Uç, “23 Nisan sabahı Atatürk’ün Samsun’da karaya ayak bastığı Tütün İskelesi’nden 500 kişi ile birlikte yola çıktık. Ata Yolu olarak da bilinen Kurtuluş Yolu’nu takip ederek, bizi destek olan insanlarla birlikte Havza’ya kadar geldik. Havza’dan sonra, yürüyüşümüze 10 kişi ana yoldan devam ettik. Merzifon, Çorum ve Kırıkkale üzerinden Ankara il sınırına ulaştık” dedi. Yol boyunca birçok dernek ve federasyona bağlı vatandaşların da kendilerine eşlik ettiğini belirten Engin Uç, şöyle devam etti:

 

KİMSE İNANMADI

 

“Başlangıçta 420 kilometreyi aşacağımıza kimse inanmadı. Oysa biz, Atatürk’ün ilerlediği Kuruluş Yolu’nu da aşarak çıkmıştık yola. Federasyonlardan, derneklerden, belediyelerden büyük destek gördük. Yürüyüş sırasında kalabalık olmamız bizi zorlayabilir diye düşündük. O nedenle az olmayı biz tercih ettik. Ancak geçtiğimiz her kentte 100’e yakın destekçimiz oldu.

 

ATATÜRK'E HEDİYE

Yolumuz Atatürk yolu. Cumhuriyet sevdalısıyız, vatan aşkıyla doluyuz. 19 Mayıs’ta bu çileli yolculuğu Atatürk’e hediye etmek üzere minnet ve şükran duygularımızı dile getirmek için yola çıktık. 19 Mayıs’ta, 10 bin kişilik kitleyle Anıtkabir’e yürüyerek ‘1919-2019 Kurtuluştan Kuruluşa 100. Yıl Büyük Yürüyüşü’müzü tamamlamış olacağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi