MENÜ
Ankara 20°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Küresel satışlar sertleşiyor
Ekonomi
20 Temmuz 2021 Salı 13:40

Küresel satışlar sertleşiyor

Delta varyantının büyümeyi aşağı çekebileceği endişesiyle ABD vadelileri ve Asya borsalarında satışlarla güne başlıyoruz. Petrol fiyatları OPEC Artı ülkelerinin üretim artırma konusunda anlaşması nedeniyle satıcılı.

Enflasyondaki yükselişe rağmen 1,30’un altına gerileyen 10 yıllık ABD tahvilleri Şubat ayından beri gördüğü en düşük seviyede. Gümüşteki satış baskısı altın fiyatlarını baskılıyor.

ABD, İngiltere, İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi aşılanma oranı yüksek ülkelerde vaka sayısının artması endişe verici. Ancak bu ülkelerde can kaybının artmaması aşının salgını engelleyemese de hafif geçmesini sağladığını gösteriyor.

Rusya, Güney Afrika ve Endonezya gibi gelişmekte olan ülkelerde vaka sayısı ve can kaybı hızla artıyor. Üç ülkenin ortak özelliği aşılanma oranının düşük olması. Aşılanma oranı görece yüksek Türkiye’de vaka sayısı son dönemde artıyor. Ama can kaybı sınırlı konumda.

Türkiye varlıkları uzun bayram tatili öncesi kısa işlem gününe dünyadan pozitif ayrışarak başlıyor. Türk lirası küresel olarak güçlenen dolara karşı son bir ayın en yüksek seviyesine yakın yerlerde. MSCI Türkiye Cuma günü gelişmekte olan borsalara göre daha az değer kaybetti.

ABD vadelileri ve Asya borsalarındaki satışlara paralel Borsa İstanbul’da hafif satıcılı bir açılış bekliyoruz. Endeks için destek ve direnç seviyeleri 1.350 ve 1.380. Satışların 1.350 seviyesinin altına sarkması ve kalıcı olması durumunda zarar-durdur mekanizması devreye sokulabilir.
Enerji, demir-çelik, havacılık, otomotiv hisselerini sert küresel satışlar nedeniyle yakından izliyoruz. Banka hisselerinde Cuma günü gördüğümüz yabancı satışının devamı gelecek mi göreceğiz.

Teknik olarak Arçelik, Anadolu Grubu Holding, Vestel, Koc Holding ve Kardemir hisselerini beğeniyoruz. Havacılık ve banka hisselerini teknik olarak endekse göre daha zayıf buluyoruz.

Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi