MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Küresel piyasalar
Ekonomi
17 Eylül 2020 Perşembe 13:25

Küresel piyasalar

Dün ABD piyasaları, Eylül ayı FOMC toplantısında faizlerin ekonomide toparlanma görülene kadar uzun süre düşük seviyelerde kalacağının belirtilmesine ek olarak 2020 yılı büyüme tahmininde yapılan iyileştirmeye karşın genel olarak satıcılı seyir izledi.(Halk Yatırım)

ABD’de fiyatlamalar: Senato’daki çözümsüzlüğün yarattığı karamsarlıkla FOMC sonrası ekside kapandı

Dün ABD piyasaları, Eylül ayı FOMC toplantısında faizlerin ekonomide toparlanma görülene kadar uzun süre düşük seviyelerde kalacağının belirtilmesine ek olarak 2020 yılı büyüme tahmininde yapılan iyileştirmeye karşın genel olarak satıcılı seyir izledi. Ekonomik toparlanma görünümündeki belirsizliğe ek olarak, mali teşviğin ekonomik görünümün için kritik olduğu mevcut konjonktörde Senato’da ek teşvik paketi üzerinde anlaşmaya varılamamış olmasının fiyatlamaların temelini oluşturduğunu söyleyebiliriz. Nasdaq endeksi %1,25 düşüşle 11.050,47 puan seviyesinden tamamlarken, S&P 500 endeksi %0,52 yükseliş ile 3.401,20 puandan kapandı. Dow Jones endeksi ise %0,13 artışla 28.032,38 seviyesinden günü tamamladı.

Avrupa’da fiyatlamalar: Brexit kaynaklı endişelerle karışık seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, Avrupa piyasaları Brexit’e ilişkin öne çıkan endişelerle karışık seyir izledi. Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen’in AB ve Birleşik Krallık arasında imzalanan Brexit anlaşmasının tek taraflı olarak değiştirilemeyeceğini ifade ederek, taraflar arasında Brexit sonrasında imzalanacak detaylı ticaret anlaşması üzerinde anlaşma ihtimalini günden güne azalttığını ifade etmesi fiyatlamalar üzerinde etkili oldu. DAX endeksi %0,29 yükselirken, CAC 40 endeksi %0,13 artış kaydetti. FTSE 100 endeksi de %0,44 ekside kapandı

Asya’da fiyatlamalar: FOMC toplantısı sonrası satıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasalarında dün ABD fiyatlamalarında görülen negatifliğin yansımaları hissediliyor. Nikkei endeksi %0,69 düşüş kaydederken, Shangai endeksi de %0,99 ekside. Hang Seng endeksi %1,85 düşüş kaydederken, KOSPI endeksi %1,17 ekside. S&P ASX 200 endeksi ise %1,12 değer kaybediyor.

Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi