MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Korsana ‘Yılmaz’ darbesi
Asayiş
10 Şubat 2020 Pazartesi 13:00

Korsana ‘Yılmaz’ darbesi

Ankara Emniyeti, son iki yıldaki uygulamalarıyla kentte vale adı altında ‘değnekçilik’ ve ‘korsan otoparkçılık’ yaparak vatandaşlardan zorla para alanlara darbe vurdu. Ekipler, 5 bin 219 şahıs hakkında işlem uyguladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Hürriyet Ankara’nın da yıllardır gündeme getirdiği ‘vale ve otopark’ uygulamalarındaki denetimsizliği ortadan kaldırmak amacıyla son iki yılda hummalı bir çalışmaya imza attı.

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın, göreve geldikten sonraki ‘vale ve otopark denetimlerinin artırılması’ yönündeki ilk talimatının ardından ekipler harekete geçti. Kentte birçok noktayı mesken tutan, sürücülerden zorla park parası alan, vermeyenlerin park etmesine izin vermeyen ‘Korsan otoparkçılar’ ile valelik adı altında vatandaşların araçlarını para karşılığı yol kenarlarına park eden ‘değnekçilere’ çeşitli tarihlerde operasyonlar düzenlendi. İşletmelerde çalışan valelere yönelik sigorta, sabıka kaydı, davranış biçimi gibi kontrollerin de yapıldığı uygulamalar kapsamında 878’i 2018’de, 4 bin 341’i 2019’da olmak üzere toplam 5 bin 219 şahıs hakkında işlem yapıldı.

BİN 901 DRİFTÇİYE CEZA

Emniyet ekipleri, Ankaralıların en çok şikâyetçi olduğu konularından biri olan trafik güvenliğini tehlikeye sokan modifiyeli araç kullanan drift ve hız tutkunlarına da göz açtırmadı. İki yılda, aracıyla ‘sıfır çizme’ olarak da adlandırılan drift gösterisi yapan bin 901 kişi hakkında işlem yaptı. Bu süreçte gürültü kirliliğine sebep olan abart egzozlu 6 bin 373, modifiyeli de 13 bin 75 araca cezai işlem uygulandı.

DİLENCİ VE SEYYARA CEZA

Diğer yandan trafik ışıklarında duran araçlara yaklaşıp zorla cam silen 935 kişiye, 5 bin 177 dilenciye ve 6 bin 733 seyyar satıcıya da Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapıldı.

fotoaltı: (foto/13 EKİM 2017 kupür)

İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Ankara Emniyet Müdürlüğü görevini 21 Ağustos 2017’de devralan Servet Yılmaz’ın ilk talimatı, kentin vale sorununun çözümüyle ilgili olmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi