MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kök hücre naklinde Avrupa’da 4. sıradayız
Sağlık-Yaşam
13 Nisan 2019 Cumartesi 11:04

Kök hücre naklinde Avrupa’da 4. sıradayız

Kan ve Kemik İliği Derneği tarafından, 4. Ulusal Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi, Türkiye’nin önde gelen hematologlarının katılımı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlendi.
243’ü sağlık uzmanı olmak üzere, 316 katılımcı ile gerçekleşen kongrede, Türkiye’de kök hücre naklinde gelinen son nokta değerlendirildi. 3 gün boyunca 32 oturumun gerçekleştirildiği panellerde, Güney Kore’den gelen hematologlarla da karşılıklı deneyimler paylaşıldı.Kongrenin oturum başkanı Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Göker, Türkiye’de kök hücre nakli sayısının Avrupa Birliği’nin üzerinde olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

2018’DE 4800 NAKİL YAPILDI

“Türkiye kök hücre naklinde Avrupa’nın yükselen değeridir ve yabancı uyruklu hastalar tarafından da tercih ediliyor. Kök hücre naklinde Avrupa’da 4. sıradayız. Artık önemli sayıda hasta yurt dışından nakil olmak için ülkemize geliyor. Artık ülkemiz yurt dışına nakil merkezleri kuruyor. Yurt dışından eğitim için ülkemize geliniyor. Kök hücre nakli işlemlerinde son 10 yılda yüzde 861, son 5 yılda ise yüzde 145 oranında artış yaşandı, 2018 yılında Türkiye’de 4 bin 800’ün üzerinde kök hücre nakli yapıldı. Bu bakımdan dünyada örnek gösterilen bir ülkedir.”
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi