MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırılan mezarlar onarılıyor
Yerel Haberler
19 Şubat 2020 Çarşamba 11:35

Kırılan mezarlar onarılıyor

Hürriyet Ankara’nın ‘Mamak Ortaköy Mezarlığı’ndaki 20 gayrimüslim mezarının tahrip edilmesi’ni manşetine taşımasının ardından ABB, mezarları onarmaya başladı.
Mamak Ortaköy Mezarlığı’nda 7 Şubat’ta gayrimüslim vatandaşların mezar taşlarının kırılması olayının ardından harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mezarlıklar Daire Başkanlığı, hasar gören mezarlarda bakım ve onarım çalışması başlattı. Güvenlik noktalarının sayısını artıracaklarını belirten ABB Mezarlıklar Daire Başkanı Köksal Bozan şunları söyledi:

GÜVENLİK SAYISI ARTIRILACAK

“Zarar gören tüm mezarlarımız kısa bir süre içinde onarılmış olacak. Ortaköy Mezarlığı’nda bulunan her mezara din ve ırk ayrımı yapılmaksızın aynı hassasiyet ve sorumlulukla bakıyor, tüm mezarlarımıza aynı özeni gösteriyoruz. Mezarlıktaki güvenlik noktalarımızın sayısını da artıracağız.”

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Yaşları 15-16 arasında değişen 6 çocuk, 7 Şubat’ta Ortaköy Mezarlığı’nda bulunan toplam 72 gayrimüslim mezarından 20’sine zarar vermişti. Çocuklardan 4’ü suç üstü, kaçan 2’si ise daha sonra yakalanırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi