MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kantin işletmecilerine sosyal proje önerisi
Ekonomi
27 Mayıs 2019 Pazartesi 12:23

Kantin işletmecilerine sosyal proje önerisi

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) düzenlenen ‘Kantin İşletmecileri Sektörel İstişare’ toplantısında, bu alandaki sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Toplantıda, kira artış oranlarındaki farklılıklar, kantin işletmelerinin yakın çevresine konulan yiyecek-içecek otomatları, işletmelerin birer yıllığına kiraya verilmesi, personel maliyetlerindeki artış, kullanılan gıda ürünleri ve ham madde fiyatlarındaki artışlar, elektrik birim fiyatındaki artış gibi konular ele alındı.

 

YENİDEN İTİBAR KAZANDIRILMALI

 

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ev dışında gıda tüketiminin yüzde 20’sinin karşılandığı kantinlerin fiziki koşullarının iyi olması ve hijyenik ortamlarda yer alması gerektiğine dikkat çekerek, genelde tam tersi mekânlarda bulunduğunu kaydetti. Hizmet sektörü içinde yer alan bazı mesleklerin itibarının yok edildiğini ve itibarının yeniden kazandırılması gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Kantin işletmecilerinin bir anne ve baba gibi çocukları koruduğunun hissettirilebileceği sosyal projeler yapılmalı” dedi.

 

MERDİVEN ALTI GİBİ GÖRÜNÜYOR

Kantincilerin vergi veren, istihdam sağlayan işletmeler olduğu halde çoğunlukla merdiven altı işletme gibi göründüğünü belirten ATO 48 No’lu Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitesi Başkanı Muharrem Kılıç, “Türkiye’de kantin işletmeciliği 2 buçuk milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip” dedi. Kılıç, üniversite, kamu kurumları, hastaneler ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul içi işletmelerin farklı kanunlara tabi olmasının sektörde sorunlara sebep olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi