MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kalecik karası Bordeaux üzümüne eş değer
Sağlık-Yaşam
17 Eylül 2019 Salı 12:41

Kalecik karası Bordeaux üzümüne eş değer

Ankara Ticaret Odası (ATO), bu yıl 19-20-21 Eylül’de düzenlenecek olan ‘Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ öncesinde, yabancı temsilcilere Kalecik karası üzümünü tanıttı.

Ankara'nın coğrafi işaretli ürünü Kalecik karası üzümünün önceki gün Kalecik’te gerçekleşen tanıtımına, Başkent'te görev yapan büyükelçi ve ticaret ataşeleri katıldı. Bir bağa giderek üzüm toplayan heyet, söz konusu üzümden yapılan şıra ve şaraptan tattı. ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Kalecik karası üzümünün Ankara'nın coğrafi işaret tescili almış 12 ürününden biri olduğunu söyledi. Aktay, şöyle konuştu:

27 ÜLKEYE İHRAÇ

"Kalecik karası üzümü, Fransa'nın Bordeaux bölgesinde yetişen üzümlerle eş değer görünüyor. Bu üzüm ve bundan üretilen şarap da ihraç ediliyor. Türkiye bağcılık ve şarap üreticiliğinde son yıllarda önemli gelişmeler kaydetti. Geçen yıl 51 firma, 27 ülkeye yaklaşık 10 milyon dolarlık şarap ihraç etti. Bunların başında Belçika ve İngiltere geliyor. Ankara Ticaret Odası olarak ülkemizin bu değerlerini Ankara üzerinden dünyaya pazarlamak ve ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi