MENÜ
Ankara 17°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kalecik Tarihi Kentsel Dönüşüm’de ilk adım
Gezi-Mekan
27 Nisan 2020 Pazartesi 15:07

Kalecik Tarihi Kentsel Dönüşüm’de ilk adım

Resmi Gazete’de yayınlanan 24 Nisan 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kalecik’te tarihi Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk adımı atıldı

KALECIK Ahikemal Şenyurt, Ahiler Yenice, Çanşa Kale, Cuma Saray, Halilağa Tabakhane ve Yenidoğan Yeşilyurt mahalleleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile riskli alan kararı çıkarılarak, riskten arındırılmış bölgeye dönüştürülmesine karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar ile başlayan tarihi Kentsel Dönüşüm hamlesinin Kalecik'i önemli bir turizm bölgesi yapması bekleniyor. Yapılacak dönüşüm çalışması sonucunda Ahikemal Şenyurt, Ahiler Yenice, Çanşa Kale, Cuma Saray, Halilağa Tabakhane ve Yenidoğan Yeşilyurt mahallelerinin sadece riskten arındırılması değil, tarihi doku ve kültürel mirasın korunması da gözetilerek, Kalecik'e yeni bir kimlik kazandırılarak turizme açık hale getirilmesi hedefleniyor.

BAŞKAN MÜJDELİ HABERİ TWİTTER'DAN VERDİ
Kalecik Belediye Başkanı Dr. Duhan Kalkan, Kalecik halkının uzun süredir beklediği müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu.Twitter'dan yaptığı açıklamada bu kararın Kalecik'i önemli bir turizm bölgesi yapacağına dikkat çeken Başkan Kalkan, Kentsel Dönüşümün ilk adımını attıklarını söyledi. Kalkan paylaşımının devamında, "Bu süreçte desteklerini esirgemeyen AK Parti Ankara İl Başkanımız Hakan Han Özcan ile bölge milletvekillerimiz Lütfiye Selva Çam, Emrullah İşler, Orhan Yegin, Arife Polat Düzgün ve Zeynep Yıldız'a teşekkür ederiz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi