MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlk kütüphane Güdül’e kuruldu
Eğitim-Bilim
29 Haziran 2019 Cumartesi 12:17

İlk kütüphane Güdül’e kuruldu

Ankara’dan Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara kitap ulaştıran Okuyacak Çocuklar Derneği ilk kütüphanesini Güdül’de kurdu.

Dernek Başkanı Ali Murat Karabağ ve yönetim kurulu üyeleri, gönüllü bağışçılar tarafından gönderilen kitapları Güdül’deki okula götürerek kütüphaneyi düzenledi. İlk kütüphaneyi kurmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Karabağ, “Kalıcı kütüphanelerle binlerce çocuğun yüzünü güldürecek olmak çok heyecan verici” dedi. Kızılcahamam’a da üç yeni kütüphane kuracaklarını belirten Başkan Karabağ şöyle konuştu:

 

YENİ HEDEFİMİZ 50 BİN KİTAP

 

“Bugüne kadar Türkiye’de farklı il ve ilçelerde eğitim gören çocuklarımıza 20 bin kitap, 3 bin okul kıyafeti ve 600 tohumlu kalem hediye ettik. İlk etapta kitap hedefimiz 20 bindi. Bunu değerli kitap bağışçılarımızın desteğiyle geçtik. Hedefimiz artık 50 bin. Bu hedefin desteklerle katlanarak devam edeceğine inanıyoruz. Güdül Çağa Ortaokulu’na açtığımız kütüphane, derneğimizin ilk kütüphanesi ve yeni eğitim öğretim dönemine şimdiden hazır.

SIRADA KIZILCAHAMAM VAR

 

 

Ağustos ayında da Kızılcahamam’da üç kütüphane kuracağız. Kitap kardeşliğimiz devam edecek. Sonsuz paylaşma kültürü oluşturmak ve geleceği düşünen zihinlere teslim etmek için yeni kütüphaneler kurarak binlerce çocuğun yüzünü güldüreceğiz. Bu noktada tüm bağışçılarımızdan da kitap bağışlayarak bize destek olmalarını istiyoruz. ”Okullarına kazandırılan kütüphane için Güdül Cağa Ortaokulu Müdürü Hakan Sarıca da Başkan Karabağ ve dernek yöneticilerine teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi