MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İki yaş altı çocuklarda havuz riski
Sağlık-Yaşam
4 Temmuz 2019 Perşembe 13:10

İki yaş altı çocuklarda havuz riski

Birçok kişinin kullandığı ortak alanlar olması açısından ne kadar dezenfekte edilirse edilsin havuzların enfeksiyona sebep olduğunu kaydeden Medicana Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Shahın Guliyev, bu nedenle iki yaşından küçük çocukların havuza girmesini önermediklerini be

Guliyev, “Küçük çocuklar, havuz suyunu bol miktarda yutmakta; burunlarına, kulaklarına kaçmasın diye kendilerini yeterince koruyamamaktadırlar. Havuz suyunun en mükemmel dezenfeksiyon yöntemleri olsa bile su yutulması ile viral ve barsak enfeksiyonlara sebep olmaktadır” dedi. 

Guliyev, büyük çocuklarda ise havuz kullanımında dikkat edilmesi gereken konuları şöyle özetledi: “Çocukların cilt yapısına ve mevcut yaşına uygun güneş koruyucu kullanılmalıdır. Havuzda geçirilen zaman 45-60 dakika ile sınırlandırılmalıdır. Havuz gözlüğü, kulak tıkacı, burun tıkacı kullanılmalıdır. Havuza girmeden önce ve çıktıktan sonra mutlaka duş aldırılmalı, ıslak mayosu değiştirilmeli yedek mayosu giydirilmelidir.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi