MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Herkesin kurallara uyması gerekir
Eğitim-Bilim
19 Aralık 2019 Perşembe 18:10

Herkesin kurallara uyması gerekir

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), vatandaş memnuniyetinin artırılması için Özel Halk Otobüsü (ÖHO) ve Özel Toplu Taşıma Araç (ÖTA) sürücülerine, 'Kişisel Gelişim Eğitim Semineri' verdi.

Uzun yıllardır psikoloji ve kişisel gelişim üzerine eğitim veren akademisyen ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, 500 şoföre verdiği interaktif eğitimde önemli paylaşımlarda bulundu. Tiyatro oyunuyla anlatımlarını destekleyen Dökmen, sadece sürücülerin değil vatandaşların da eğitilmesi gerektiğini belirterek, "Herkesin kurallara uyması gerekir. Saldırgan olmamamız gerekir. Lisan-ı münasiple konuşacağız. Bunu sürücüler ve vatandaşlarda öğrenmelidir" diye konuştu.

HOŞ OLMAYAN TAVIRLAR

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, ALO 153 Mavi Masa'ya gelen talep ve şikâyetlere önem verdiklerini söyleyerek, "Özel Halk Otobüsleriyle ilgili olarak vatandaşlara kaba davranmak, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza karşı hoş olmayan tavırlar sergilemek gibi şikâyetler geliyor. Değerli arkadaşlar araç kullanırken, o vatandaşın yerine kendinizi koymanızı istiyorum. Eşiniz, çocuğunuz, anneniz, babanız olabilir" dedi.

EMPATİ YAPACAĞIZ

Yolcu memnuniyetinde mazeret olmadığını kaydeden Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş da, “Özellikle ücretsiz taşıma ile ilgili problemlerimiz var. Fakat, bunların yeri otobüslerin içi değil. Bunlar kanunlarla çözülecek konular. Hizmet kalitesi, memnuniyet ne kadar artarsa bizim için o kadar iyi olacak. Biz iyi olacağız, sabırlı olacağız, empati yapacağız ve herkesin öyle olmasını temenni edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi