MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Her şehre ‘Aidiyet’i götürmek istiyorum
Kültür-Sanat
4 Aralık 2019 Çarşamba 11:38

Her şehre ‘Aidiyet’i götürmek istiyorum

Yılın en merak edilen yerli yapımlarından ‘Aidiyet’ filmi Ankara galasını önceki akşam Gezici Festival’de yaparak dün akşam Büyülü Fener Sineması’nda bir kez daha Ankaralı izleyiciyle buluştu.

Aidiyet’in daha çok insana ulaşmasını istiyorum’ diyen yönetmen Burak Çevik Türkiye’deki her şehre filmi götürmek istediğinin altını çizdi. Çevik, filmlerinin neden vizyona girmediğini ve alternatif gösterim planlarını şu sözlerle anlattı:

SEYİRCİ SİNEMAYA GİTMEMEYE BAŞLADI

 

“Bir yönetmen olarak ‘Aidiyet’in daha çok insana ulaşmasını istiyorum. Ancak ortada bir dağıtım ağ sistemi, tekelleşen sinemalar var. ‘Aidiyet’ gibi sinemada yeni anlatım olanaklarını zorlayan bir film için, orman kanunlarıyla yönetilen bu sistemde yer almak mantıklı bir hareket değil. Bir de elbette, son bir yıldaki bilet tartışmalarıyla birlikte gittikçe düşen seyirci sayıları var. Seyirci özel bir durum olmadıkça sinemaya gitmemeye başladı. Filmlerin, sinema salonunda toplu olarak izlenme alışkanlığı maalesef gittikçe yok oluyor.

 

DAĞITIM OLANAKLARINI DÜŞÜNMEK GEREKLİ

Açıkçası bilet satışlarının iyice düştüğü, dağıtımın tekelleştiği, bağımsız sinemanın can çekiştiği ortamda yeni dağıtım olanakları hakkında düşünmek gerekiyor. Biz de ‘Aidiyet’i seyirciye nasıl ulaştırabileceğimizin daha farklı ve çeşitli yollarının peşindeyiz. İlk hedefimiz tekil gösterimleri çoğaltmak. Türkiye’de filmi izlemek isteyen, ulaşabileceğimiz her şehre filmi götürmek istiyoruz. Hatta film ekibiyle birlikte o gösterimlere gitmek, film vesilesiyle seyirciyle diyalog kurmak istiyoruz. 2018’de ‘Tuzdan Kaide’ ve bu sene de ‘Aidiyet’ ile birlikte, en azından yurt dışındaki seyircinin benim yaptığım sinema özelindeki kalıplaşmış bakışını kırdığımı düşünüyorum.“

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi