MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gürbulak Gümrük Kapısında rekor uyuşturucu yakalaması
Asayiş
22 Aralık 2021 Çarşamba 14:37

Gürbulak Gümrük Kapısında rekor uyuşturucu yakalaması

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Gürbulak Gümrük Kapısında gerçekleştirilen operasyonda, bir tırın yakıt deposunda 462,5 kilogram sıvı metamfetamin cinsi uyuşturucu ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Gürbulak Gümrük Kapısında gerçekleştirilen operasyonda, bir tırın yakıt deposunda 462,5 kilogram sıvı metamfetamin cinsi uyuşturucu ele geçirildi. Söz konusu yakalamanın, bu alanda ülkemiz tarihinde gerçekleştirilen en yüksek miktarlı yakalama olduğu belirlendi. 

 

Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce yürütülen uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında yapılan analizde, İran’dan gelen yabancı plakalı bir tır riskli olarak değerlendirildi.

 

X-ray tarama cihazına sevk edilen tırın yakıt deposunda şüpheli yoğunluğa rastlandı. Bunun üzerine arama hangarına alınan araç, narkotik dedektör köpeklerle kontrol edildi. Narkotik dedektör köpeklerin de tepki verdiği yakıt deposu araçtan ayrıldı, daha sonra kesilerek açıldı.

 

Açılan yakıt deposu içerisinde gizli bölme oluşturulduğu ve bu bölmenin yakıt izlenimi verilmek istenen farklı bir sıvı madde ile doldurulduğu tespit edildi. Söz konusu sıvı maddeden alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile yapılan analizinde metamfetamin cinsi uyuşturucu olduğu saptandı.

 

Pompa yardımıyla depodaki gizli bölmelerden plastik bidonlara aktarılan uyuşturucunun ağırlığının toplam 462,5 kilogram olduğu belirlendi. Ayrıca araç dorsesinin yan dolabında boş plastik bidonlar bulunduğu saptandı. Bu bidonlardaki kalıntıların analizinde depodaki uyuşturucunun bu bidonlarla yakıt deposuna aktarıldığı anlaşıldı.

 

Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonu ile Türkiye tarihinde bugüne kadar ele geçirilen en yüksek miktarlı sıvı metamfetamin yakalamasına imza atıldı. Uyuşturucunun naklinde kullanılan araca el konulurken araç sürücüsü göz altına alındı.

 

Ele geçirilen rekor miktardaki uyuşturucuya ilişkin Doğubeyazıt Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.

Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi