MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gümrük Muhafaza ekiplerince operasyon
Asayiş
24 Haziran 2022 Cuma 12:40

Gümrük Muhafaza ekiplerince operasyon

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda çeşitli türlerde ticari kaçak eşya ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla mücadelede her noktada gerçekleştirdikleri operasyonlarda farklı yakalamalara imza atarak kaçakçılara geçit vermiyor.

Antalya Havalimanında gerçekleştirilen ilk operasyonda, Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı risk analizinde şüpheli değerlendirilen yabancı uyruklu bir yolcu takibe alındı. Şüpheli yolcuya ait valiz x-ray kontrolünden geçirildi. Daha sonra yapılan fiziki kontrolde çikolata içerisinde gizlenmiş macun esrar ele geçirildi.

Diğer bir operasyonda ise Gümrük Muhafaza ekipleri İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında riskli olarak değerlendirilen bir yolcuya ait valizi x-ray kontrolüne tabi tuttu. Yapılan tarama sonucunda şüpheli yoğunluğa rastlayan muhafaza ekipleri fiziki aramada toplam bin adet klarnet kamışı yakaladı. Yine başka bir yolcuya ait valizde de profesyonel yüz bakım cihazları ele geçirildi.

Öte yandan Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Kapıkule Sınır Kapısından Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir kamyonet riskli olarak değerlendirilerek x-ray kontrolüne tabi tutuldu.  Şüpheli yoğunluk tespit edilen noktalarda aracın doğal boşluklarına binlerce tıraş bıçağı gizlendiği tespit edildi.

Bir başka operasyonda Gümrük Muhafaza ekiplerinin hedefinde bu defa halk sağlığını tehdit eden kaçakçılar vardı. Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Sarp Sınır Kapısından Türkiye’ye girmek üzere gelen bir minibüste yapılan aramada aracın yakıt deposuna gizlenmiş kestane balı ele geçirildi. Yine Sarp Gümrük sahasında yapılan 2 ayrı operasyonda 4 kilo 500 gram ağırlığında insan saçı ve 400 adet Rus taşı tesbih yakalandı.

Gerçekleştirilen son operasyonda ise riskli görülerek aranan bir tırda yasal yükün arasına gizlenmiş halde bulunan toplam 4 bin 500 adet gitar teli ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili soruşturmalar Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi