MENÜ
Ankara 22°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fotoğrafçılıktan yönetmenliğe
Magazin
7 Ağustos 2019 Çarşamba 14:49

Fotoğrafçılıktan yönetmenliğe

Soner Sarıkabadayı’nın ‘Tarifi Zor’ ve ‘Boza Boza’, Seren Serengil’in de ‘Çok Geç’ şarkısının klip yönetmenliğini yapan Coşkun Turgut, fotoğrafçı olarak başladığı kariyerinin Ankara’dan İstanbul’a uzanan öyküsünü anlattı.

Son dönemde reklam ve video klip çalışmalarıyla adından söz ettiren Turgut, Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtladı.

* Kendinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

1986 Ankara doğumluyum. Son beş yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Evliyim. Güzeller güzeli eşim Çağıl’la, bir aylık Parla adında kızımız var.

* Video klip çekmeye ne zaman başladınız?

13 yıldır görsel sanatlarla ilgiliyim. Bunun sekiz yılı fotoğraf. Son beş yıldır ise video alanında kendimi geliştirdim. Şimdi birçok sanatçının kliplerinde yönetmenlik yapıyorum ve birçok reklam filmi çekiyorum.

* Şu sıralar çok sayıda şarkıcının video klibini siz çekiyorsunuz? Bu süreç nasıl gelişti?

Açıkçası para kazanma hırsı olan biri değil, kendini geliştirme eğilimi ve içgüdülerine sahip biriyimdir. Fotoğrafçılıktan sonra video alanında ilerlemek istedim ve bir anda eski hayatımı terk edip, bir hafta içinde Ankara’dan İstanbul’a taşındım. Ben kendimi geliştirdikçe yeni kapılar kendi kendine açılıyor. Ne iş yapıyorsanız yapın, o işin en iyisini yapın. Göreceksiniz, siz kendinizi geliştirirken hayat arkanızdan akıyor ve size engel olmuyor.

* Klipleri hep kalabalık ekiplerle çekiyorsunuz? Bu sizin tarzınız mı?

Kalabalık severim. Çok insan, benim için çok enerji demektir. Fakat kamera arkasında çok kalabalık olmayı sevmesem de kamera önünde çekimlerimde kalabalık dansçılar ya da herhangi bir topluluk olması benim için çok güzel bir enerji demektir.

* En keyif aldığınız klip hangisi oldu?

Geçen yıl Genco Ecer ile Avusturya’nın Hallstatt köyünde gerçekleştirdiğimiz klipten çok keyif aldım. İnanılmaz bir manzara. Adeta bu dünyaya ait değilmiş gibi olan doğası beni çok etkilemişti.

* Çekimlerde yeni teknikler kullanmayı da seviyorsunuz. Biraz bahsedebilir misiniz?

Evet. Kendimi geliştirmeyi sevdiğim gibi, yaptığım çalışmalarda da özel ve orijinal teknikler kullanarak insanlara izlerken şaşıracakları etki bırakmak, beni mesleğime daha çok bağlıyor.

* En çok izlenen klibiniz hangisi oldu?

Açıkçası çok enteresan bir bilgi ama en çok izlenen video çalışmamız, iki dizi oyuncusu arkadaşımıza yaptığımız düğün videosu oldu. Sonrasında Soner Sarıkabadayı ve Seren Serengil için yaptığımız çalımalar çok beğenildi ve milyonlarca kişi tarafından izlendi.

* Kliplerin senaryosunu siz mi yazıyorsunuz?

Genellikle kabaca klip fikrini ben üretiyorum daha sonra bu kaba taslağa hikaye detayları, kıyafetler ve bir tarz belirliyoruz.

* Bundan sonraki hedefleriniz neler?

Çok sıradan hedef ve isteklerim var. Mesela eylül ayı içerisinde tekrar hayatımızı değiştirmek üzere başka bir ülkeye taşınıyoruz ailecek. Anılarımı ve belirli bir yere ait olan yaşanmışlıklarımı zirvede bırakmayı seviyorum. Kendimi biraz da farklı ülkelerde geliştirip dünyaya açılmak istiyorum. Farklı hayat deneyimleri yaşayacağımızı düşünüyoruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi