MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fed sonrası kıymetliler pozitif seyir izledi
Ekonomi
5 Mayıs 2022 Perşembe 12:56

Fed sonrası kıymetliler pozitif seyir izledi

Uzun süredir beklenen FED toplantısı dün akşam saatlerinde gerçekleşirken, piyasalarda bu gelişme doğrultusunda hareketli bir günü geride bıraktı.

Uzun süredir beklenen FED toplantısı dün akşam saatlerinde gerçekleşirken, piyasalarda bu gelişme doğrultusunda hareketli bir günü geride bıraktı. 1868 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, FED’in beklendiği üzere 50 baz faiz artırması sonrası pozitifte bir günü geride bıraktı. Karar sonrası Başkan Jerome Powell kameralar karşısına geçerken, enflasyonun yüksek oluşuna dikkat çekerek, FED’in enflasyonla baş edecek enstrümanların olduğunu savundu. Sonraki toplantılar için 75 baz faiz artırım konusunu değerlendirmediklerini vurgulayan Başkan, komitenin 50 baz puanlık ilave artışlarda karar kıldığına değindi. Başkanın güvercin tondaki söylemleri sonrası piyasalar pozitif seyrederken dünkü seansta 1881 dolar/onstan kapanış yaparken yüzde 0,7 kazançla günü tamamladı.

 

Gümüş ise uzun süredir içinde olduğu aşağı yönlü ralliden kurtularak, yeşilde bir günü geride bıraktı. 22,57 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, FED’in güvercin söylemleri sonrası pozitif seyrederek yüzde 1,8 kazanç elde ederek 22,98 dolar/onstan seansı tamamladı.

 

Platin ise FED’den bağımsız olarak toparlanma çabasındaki hareketini sürdürmeye devam ederken, dünkü seansta son iki haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. 958 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 982 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2,5 kazançla günün en çok değer kazanan kıymetli maden oldu.

 

Paladyum ise dünkü seansta yatay seyriyle diğer kıymetlilerden ayrışarak, başladığı seviyeden günü tamamladı. 2248 dolar/onstan seansı tamamlayan paladyum, önceki güne kıyasla yerinde saymış oldu.

Kaynak:TROY
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi