MENÜ
Ankara 23°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Etiyopya, Çin yapımı otobandan 13 milyon dolar kazandı
Dünya
3 Haziran 2021 Perşembe 16:23

Etiyopya, Çin yapımı otobandan 13 milyon dolar kazandı

Çin’in Afrika ülkelerinin kalkınması için altyapı yatırımlarına verdiği destek ülke ekonomileri üzerinde olumlu katkısını göstermeye başladı.

Çin’in Afrika ülkelerinin kalkınması için altyapı yatırımlarına verdiği destek ülke ekonomileri üzerinde olumlu katkısını göstermeye başladı. Etiyopyalı yöneticiler, Çinli bir şirket tarafından yapılan otoyolun 9 aylık dönemde 13 milyon dolarlık gelir elde ettiğini açıkladı. Bu gelir, 76 km’lik Addis Ababa-Adama ücretli otobanından ve 220 km’lik Dire Dawa- Dewele ücretli yolundan elde edildi. Xinhua’ya konuşan Etiyopya Paralı Yol Girişimi İletişim ve Pazarlama Ekip Lideri Zahara Mohammed, gelirin mevcut mali yılın ilk dokuz ayında iki paralı yoldan geçen toplam 6 milyon 866 bin 506 araçtan elde edildiğini söyledi.

Mohammed, girişimin iki paralı yolun da günde 24 saat sorunsuz çalışmasını sağlamak için ileriye etkili yol bakım çalışmaları da dahil olmak üzere, bu yolların kapasitesini artırmak için çeşitli faaliyetler yürüttüğünü söyledi. Etiyopya’nın ilk otobanı olarak görülen Ababa- Adama ücretli otobanı, 2014 yılı Eylül ayında faaliyete başladı. Dire Dawa-Dewele paralı otobanı ise 2019’un Temmuz ayında açıldı.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi