MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Esnafın gözünden Anafartalar
Gezi-Mekan
18 Mayıs 2019 Cumartesi 12:12

Esnafın gözünden Anafartalar

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında yıkımı planlanan pek çok binadan birisi olan Anafartalar Çarşısı’nın belgeseli yapıldı.

Anafartalar Çarşısı, tahliye kararları ile baş etmeye çalışan esnafın, önemli sanat eserlerinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan sanatçı ve sanat tarihçilerinin, kent belleğinin önemli bir unsurunun yok edileceğini savunan akademisyenlerin gözünden anlatılıyor. Belgesel ayrıca çarşı’nın belleğine ve esas olarak esnafın ve kentlinin Çarşı’nın yıkımıyla ilgili düşüncelerine odaklanıyor. Galip Kürkcü’nün yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği belgeselin prömiyeri 20 Mayıs Pazartesi Günü saat 19.00’da Büyülü Fener Kızılay Sineması Salon-2’de yapılacak. 

22 SANAT ESERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Çarşı, Türkiye’nin ilk yürüyen merdivenli çarşısı olması, döneminin teknolojik imkânlarını ustaca kullanmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, dünyaca ünlü Türk sanatçıların 22 eserine ev sahipliği yapması ve 50’yi aşkın yıldır aynı dükkanlarda devam eden esnafların varlığı gibi özellikleriyle; kültürel, mimari, sanatsal ve sosyal açıdan ayrıcalıklı bir yere sahip.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi