MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eryaman Stadı’na sandık kurulsun
Spor
18 Temmuz 2019 Perşembe 12:44

Eryaman Stadı’na sandık kurulsun

Ankaragücü başkan adayı Murat Ağcabağ, genel kurul öncesinde, tartışmaya yol açacak öneri getirdi. Ağcabağ, “Bir referandum yapalım. Taraftara, kulübü kimin yönetmesini istersiniz diye soralım” ifadelerini kullandı.

Ankaragücü’nde yaklaşan olağanüstü kongre öncesinde sular ısınmaya başladı. Başkan adaylığını açıklayan Murat Ağcabağ, Klasspor TV’de yayınlanan “Gündem Ankaragücü” programında, çarpıcı mesajlar verdi. A.Gücü’nde kulübe en çok para veren 3 yöneticiden biri olduğunu, idari işlerden sorumlu iken, kulüpte tek bir fiş bile görmediğini ileri süren Ağcabağ, şöyle konuştu: “Bütün yöneticilere sorabilirsiniz. Hiç kimse transferde, görüşmede yoktur. Kulübe bir şey alınacaksa hepsini başkan kendisi alır. A.Gücü’nde başkanı taraftarın seçmesi gerektiğini düşünüyorum. Eryaman Stadı’na bir sandık kuralım. Referandumla, başkanlarını kendileri seçsin. 2018-2019 sezonu sonunda Passolig kartı olan A.Gücü taraftarı, Eryaman Stadı’na gelsin. Onlar seçsin, başkanlarını. 35 bin kişi gelsin, herkes sandığa oy atsın. Yenik çıkan taraf, kongreye gitmesin, evine gitsin. Ben buna varım. Bu bir ilk olsun ve kulübün sahibini taraftarımız belirlesin. Mehmet Yiğiner, A.Gücü’nü işgal ediyor. 905 delege olduğu söyleniyor. Bize delege listesi verilmedi. Noterden yazı çektik. Biz, en büyük hakkımızı istiyoruz. Delege listesini son gün verecekler, biz hazırlık yapamayacağız. Plan bu.”

 

KULÜBÜ ZARARA UĞRATTI

“Oyuncularla tek taraflı fesih yapılarak kulüp zarara uğratıldı. Bifouma’yu 1.3 milyon Avro’ya aldık. 600 bin Avroya verdik. 700 bin Avro A.Gücü’nden çıkmış demektir. İş adamı Ahmet Ketenci ile Yiğiner arasındaki sorunu çözmeye çalıştım. Ancak Yiğiner, toplantıya gelmedi. A.Gücü geçen sezon 206 Milyon TL gelir elde etti fakat bu paralar futbolculara ödenmedi. 80 milyon TL federasyondan geldi. 86 milyon TL bir bankadan kredi çekildi. Bu paranın 34 milyonu 11 Mart 2019’ta çekildi. O paralar ödenseydi Boyd veya Pinto, bu kulüpteydi. Ben niye parasını alamayan oyuncuyu ayartayım ? Onların en büyük problemi verilen sözlerin tutulmamasıydı. Yiğiner, kulübünün toplam borcunu bilmiyor. Sorduğunuzda aşağı yukarı diyor. Eryaman Stadı’nın ücretsiz tahsisi mümkün değil.”

 

TÜZÜK KESİNLİKLE DEĞİŞECEK

 

“Biz 35 milyon TL’yi kulübe hibe edeceğiz. Herkes ilk kampını bitirdi, 2. kampına girdi. Biz daha kulüpten çıkamadık. Başkan olduğumda tüzüğü kesinlikle değiştireceğim. Benim, vergi ve bankaya borcum yok. Mal varlığımı açıklayayım. Ancak Yiğiner de açıklasın. 7 yıl öncesini ve şimdiki ile beraber, görelim. Yönetime daha fazla katkı sağlayacaktım ancak yapmadım. Çünkü, paranın nereye gittiğini bilmiyordum. Bir sürü taksi, dolmuş esnafından para toplanmıştı, bu paraların nereye gittiğini bilmiyoruz. İvedik metrosunda ticari bir işten dolayı belediyeyi mahkemeye verdim. Sonunda trafo kaldırıldı. Yiğiner, (Trafoyu kaldıramayan adam nasıl transfer yasağını kaldıracak) diyor. Bu son derece sığ bir olay. O trafoyu belediye kaldıracak. Benim sorumluluğumda değil. 2017 yılı Temmuz’unda, kulüp kendinden alınmıştı, bu nettir. Melih Gökçek, kulübü Mehmet Yiğiner’in elinden almıştı. Buna itirazı varsa buyursun söylesin.”

Murat Ağcabağ, listesine; Hakan Karabacak, İsmail Fırat, Birol Darçın ve Evren Akalan’ı alacağını açıkladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi