MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan, Diyarbakır anneleri ile iftar yaptı
Gündem
9 Mayıs 2021 Pazar 13:52

Erdoğan, Diyarbakır anneleri ile iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır anneleri ile yaptığı İftar sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kadir Gecesi hürmetine buradaki kardeşlerim başta olmak üzere yüreği hasretle kavrulan tüm anneleri ve babaları yarın biliyorsunuz Anneler Günü tüm anneleri ve babaları bir an önce evlatlarına kavuşturulmasını diliyorum.

Sınırlarımızın da ötesinde yürüttüğümüz başarılı operasyonlarla terörün ülkemize uzanan kanlı ellerini adeta kökünden kırıyoruz. Son terörist etkisiz hale gelene terör örgütünün elindeki son evladımız da ailesine kavuşana kadar bu mücadeleyi sürekli daha ileriye taşımayı sürdüreceğiz.

Sadece ülkemizdeki değil Irak ve Suriye'deki kardeşlerimize de adeta kiralık katiller ordusuna dönüşen bölgemizde hesabı olan güçler arasında kucaktan kucağa devredilen bu örgütün kirli ayağından Allah'ın izniyle kurutacağız.

Türkiye'de başaramadıklarını Suriye'de deneyenleri bir kez daha hayal kırıklığına uğratmakta kararlıyız.

Kandili çökertecek ve kandil kandil olmaktan çıkacak onlar için karanlık olacak hiç endişeniz olmasın bizim buna imanımız var.

Bölgemizi sömürge zincirlerine bağlamak senaryolarına alet etmek isteyenlere Tek Yürek Tek Yumruk olduğumuzu göstereceğiz.

Terör örgütü içindeki tüm gençlerimize de bir an önce şu an bizi dinliyorlar. Öyle bir gecede onlara da sesleniyorum gençler evlatlarım yarın Anneler Günü annelerinizi üzmeyin, annelerinizi mağdur etmeyin sizi bu noktaya getiren anneleriniz onları üzmeyin.

Çünkü onların sürekli gözleri yaşlı ve sürekli onlar sizi bekliyor. Şunu unutmayın Türkiye Cumhuriyeti Devleti devletimiz kendini bu bataklıktan kurtarmak isteyen her gencimizi adli bakımdan korumanın yanında yeni hayatını kurmasına da destek verecektir.

Bu vesileyle siz Diyarbakır Annelerinin gününde tüm annelerin Anneler Gününü tebrik ediyorum, Kadir Gecesi'nide tebrik ediyorum.

İnşallah annelerin öncülüğünde bu terör örgütünü hezimete uğrat açacağız.

Erdoğan'nın Kudüs açıklaması; 

Kudüs'ün onurunu şerefini izzetini haysiyetini korumak her bir Müslümanın boynunun borcudur.

Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki ibadethanelere ve müslümanlara yönelik her saldırı aynı zamanda bizlere yapılmış saldırıdır.

Kudüs'teki saldırının muhatabı oradaki kardeşlerimizle birlikte Mekke'de Kabe'yi tavaf eden Medine'de peygamber aleyhisselatu vesselam huzurunda bulunan her müslümana saldırıdır.

Kudüs'ü vicdansız ahlaksız Hukuksuz saygısız saldırılarıyla kirleten Zalimlere karşı çıkmak insanım diyen her bireyin vazifesidir.

İsrail Devleti'nin saldırılarına sessiz kalarak veya kayda değer tavır ortaya koymuyorum dolaylı şekilde destek veren Herkes orada yaşanan zulme ortaktır.

İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyayı İsrail'in Mescidi Aksa Kudüs ve Filistinlilerin evlerine yönelik saldırılarına karşı etkili şekilde harekete geçmeye davet ediyorum.

Halkı Müslüman olan ülkelere sesleniyorum bir olma zamanında beraber olma zamanı.

İsrail'in insanlığın ortak kurumlarının kararlarına temel insan haklarına uluslararası hukuk ve insana dair her türlü değere aykırı bu eylemleri durdurmaları konusunda çalışmalarıdır. Bu konuda Türkiye olarak biz üzerimize düşeni yaptık yapıyoruz ve yapacağız.

Kudüs'ü ve Müslümanları koruyamayan bir dünya kendi kendine ihanet etmiş kendi kendini imha edecek bombanın pimini çekmiş demektir.

Türkiye olarak her zaman olduğu gibi bugünde Kudüs'teki kardeşlerimizin ve Filistin coğrafyasındaki tüm Müslümanların yanınızdayız.

Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere konu ile ilgili tüm uluslararası kurumları harekete geçirmek için gereken girişimleri hemen başlattık.

Allah mazlumların ve mağdurların yardımcısıdır bu duygularla bir kez daha Ramazan'ı Şerifinizi ve Kadir Gecenizi tebrik ediyorum şimdiden Ramazan Bayramınızı da tebrik ediyorum.

Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi