MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Enerjik dinamik savaşan gençler
Spor
17 Temmuz 2019 Çarşamba 11:09

Enerjik dinamik savaşan gençler

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, yeni sezonda kurmayı hedefledikleri takımı özetledi. Köklü camianın yerinin her zaman Süper Lig olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Bu kulüp, birçok oyuncuyu Türk futboluna kazandırmış belirlediği hedeflere koşmuştur” diye konuştu.

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nin teknik direktörü Mustafa Kaplan, “Bizim yerimiz her zaman Süper Lig’dir. Küme düştüğümüz sene şanssızlık eseri düşmüştük” dedi. Gençlerbirliği, Erzurum’daki Palandöken Dağı eteklerinde bulunan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde yeni sezonda başarılı olmak için güç depoluyor. Teknik Direktör Mustafa Kaplan, yaptığı açıklamada, bir yıl aranın ardından tekrar Süper Lig’e yükselmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yeni bir takım kurmak için çalıştıklarını ve uyumlu futbolcuları bir araya getirmek istediğini ifade eden Kaplan, şöyle konuştu: “Takımı gençleştirerek özümüze dönmek istiyoruz. Altyapıdan alacağımız ve geçen seneden kalan tecrübeli oyuncularımızla iyi bir Gençlerbirliği oluşturmak istiyoruz. Yerli ve yabancı futbolcuları katarak ismimiz gibi genç, dinamik, mücadele eden savaşan bir takımı taraftara izletmek istiyoruz. Ankaragücü’nde çalıştığım dönemde taraftarlar takıma büyük destek verdi. Taraftar desteğiyle Gençlerbirliği’nde de aynı şeyi yapmak istiyorum.”

TÜRKİYE’Yİ BAŞARI İLE TEMSİL ETTİ

“Takım içinde uyuma çok önem veriyorum. Futbolcularla toplantılarda ileriye dönük planlar yapıyoruz. Bu kulübün geçmişte çok başarılı zamanları oldu. Türk futboluna birçok oyuncu kazandırdı. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Gençlerbirliği, zamanında Avrupa’da oynadı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti. Gençlerbirliği her zaman hedefleri olan bir camiadır ama en güzel yaptığı işlerden bir tanesi de Türk futboluna oyuncular kazandırmasıdır. Bunları bu sezon da yapmak istiyoruz. Bizim yerimiz her zaman Süper Lig’dir.”

 

ALTYAPIYA ÖNEM VEREREK ÖZÜMÜZE DÖNECEĞİZ

 

Transfer sürecinde takımlar farklı yollar izler. Bu yıl Süper Lig’in daha farklı geçeceğini düşünüyorum. Her takım yeni sezon için farklı çalışmalar yapıyor. Geçen sene Ankaragücü’nde yaşadığımız sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. İşimizi garantiye almak istiyoruz ve yapacağımız transferlerle lig bizi nereye götürecek göreceğiz. Her zaman şunu söylüyoruz, biz özümüze dönerek altyapıdan oyuncular çıkaracağız.”

 

YABANCI OYUNCU SAYISI AYARLANACAK

 

“Takımdaki yabancı oyuncu sayısında ayarlama yapacağız. Kaliteli yabancı oyuncu almak istiyoruz. Bu kapsamda altyapıdan alınacak futbolcuların takıma faydalı olacağına inanıyorum. 14 yabancı oyuncunun olduğu bir ortamda oynamak bana göre doğru değil. Biz bu yüzden altyapıya önem vererek özümüze döneceğiz. Yabancı futbolcu sayısının 10’dan fazla olmasına karşıyım. Çünkü 14 yabancının 11’ini oynatıyorsun ama kadroya almadığın zaman tribüne çıkıyor ve o zaman sıkıntılar oluyor. Biz bu yüzden sayımızı ona göre ayarlamak istiyoruz. Yönetimle karar verdiğimiz yabancı futbolcuları alacağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi