MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya Dijital Ekonomi Konferansı, Zhejiang’da açıldı
Dünya
17 Ekim 2021 Pazar 13:52

Dünya Dijital Ekonomi Konferansı, Zhejiang’da açıldı

Dünya 2021 Dijital Ekonomi Konferansı ve 11. Akıllı Kent ve Akıllı Ekonomi Fuarı, 15 Ekim Cuma günü Doğu Çin eyaleti Zhejiang'ın sahil kenti Nşngbo'da başladı.

Dünya 2021 Dijital Ekonomi Konferansı ve 11. Akıllı Kent ve Akıllı Ekonomi Fuarı, 15 Ekim Cuma günü Doğu Çin eyaleti Zhejiang'ın sahil kenti Nşngbo'da başladı. “Dijital olarak yönlendirilen akıllı kalkınma" teması ekseninde düzenlenen üç günlük konferans, çevrimiçi ve yüz yüze değişik forum ve seminer ile inovasyon ve girişimcilik üzerine etkinlikler içeriyor.

20 bin metrekarelik bir kapalı sergi alanında gerçekleşecek olan fuar ise, dijital reform ve dijital ekonomi alanındaki en yeni ve modern teknik, ürün ve uygulamaları tanıtacak. Fuara katılan 200 kadar yerli ve yabancı girişim, performanslarını ve ürünlerini sergiliyor. 

Çin’in dijital ekonomisi 2020 yılında yıllık yüzde 9,7 oranında bir büyüme kaydederek 39 trilyon 200 milyar yuanlık (yaklaşık 6 trilyon 70 milyar dolar) bir hacme ulaştı. Bu miktar, ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 38,6’lık bir oranına denk düşüyor.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi