MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Düğün sezonu fırsatçıları
Ekonomi
1 Mayıs 2019 Çarşamba 11:16

Düğün sezonu fırsatçıları

Düğün sezonunda altın alacak vatandaşları fırsatçılara karşı uyaran Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, “Çeşitli metallerin üzerine kaplama yapılarak üretilen sahte altınlar satılıyor. Mağdur olmamak için altın alışverişinizi kuyumculardan yapın” dedi.

Düğün sezonunun açılması ile birlikte art niyetli kişilerin piyasaya sahte altın sürmeye başladığını belirten Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, vatandaşları uyardı. Çeşitli metallerden üretilip üzerine altın kaplama yapılan sahte çeyrek altın ve takıların hem vatandaşları hem de kuyumcuları mağdur ettiğini belirten Çavuşçulu şunları söyledi: “Halkımız, mağduriyet yaşamamak için düğün sezonunda altın alışverişini kuyumculardan yapmalı. Bazı yerlerde gümüş, metal ve bakır üzerine kaplama yapılarak üretilen sahte altınlar satılıyor. Mesela bakırın üstüne çok ince altın kaplama yapıyorlar. Tartıldığında gramajı da tutuyor. Sahte olduğunu kimse anlamıyor. Son zamanlarda düğün salonlarında da altın satılmaya başladığını duyduk. Takı töreni sırasında ‘müdüriyet kısmımızda çeyrek altın bulunmaktadır’ diye anons yapılıyormuş. Bu tür satışlara kimse inanmasın, güvenmesin.

ÜSTÜNE İSMİNİZİ YAZDIRIN

Kuyumculardan alınan altınların üstüne isim yazdırılmalı. Vatandaşlar, esnaftan çeyrek ya da gram altının üzerine küçük bir etiket yapıştırarak adını ve soyadını yazmalarını isteyebilir. Bazı kötü niyetli kişiler boş kutu atıyorlar ya da sahte altınla insanları kandırıyorlar. Biz altın alan müşterilerimize, ‘İsminizi yazalım’ diyoruz. Düğün sahibi de altının kimden geldiğini görüyor. Herkese tavsiyemiz kuyumcular dışında altın almamaları ve mutlaka aldıkları altının üstüne isimlerini yazdırmaları. Böylece kötü niyetli hareket eden insanların foyası ortaya çıkacaktır.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi