MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanlığı, Almanya'da kabul edilen kılık kıyafet düzenlemesi hakkında açıklama yaptı
Dünya
7 Mayıs 2021 Cuma 23:15

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'da kabul edilen kılık kıyafet düzenlemesi hakkında açıklama yaptı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in Almanya’da kabul edilen kadin ve erkek memurlarin diş görünüşünün düzenlenmesine dair kanun hakkında açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Almanya’da bugün Federal Konsey tarafından kabul edilerek yasalaşan “Kadın ve Erkek Memurların Dış Görünüşünün Düzenlenmesine Dair Kanun”la, devlet memurlarının dini inançlarını veya dünya görüşlerini çağrıştıran dış görünümlerini sınırlama yetkisi ilgili Bakanlıklara ve idarelere verilmiştir.

Sözkonusu kanuni düzenlemenin, Almanya’da sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmadan, kamuoyunda tartışılmadan ve aceleyle hazırlanmış olması haklı tepkilere yol açmıştır.

Bu düzenlemenin, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın ve Müslüman toplumun inanç özgürlüklerine zarar vermeden uygulanması ve hiçbir biçimde başörtüsü yasağına yol açmaması son derece önemlidir.

Avrupa’da İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve ayrımcı hareketlerin hızla zemin kazandığı bir dönemde, siyasetçilerin ve yasa yapıcıların artan ırkçılığı körüklemeyecek sağduyuyu göstermelerini, uyum çabalarına zarar vermemelerini bekliyoruz."


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi