MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DMM'den İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Filistin halkı hakkındaki iddialarına yanıt
Gündem
25 Temmuz 2024 Perşembe 13:12

DMM'den İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Filistin halkı hakkındaki iddialarına yanıt

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ileri sürdüğü, "Gazze'de yeterince yiyecek alamayan Filistinliler varsa, bunun nedeni İsrail'in bunu engellemesi değil, Filistin İslami Hareketi'nin bunları çalmasıdır." iddiası hakkında açıklama yap

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasında ileri sürdüğü, "Gazze'de yeterince yiyecek alamayan Filistinliler varsa, bunun nedeni İsrail'in bunu engellemesi değil, Filistin İslami Hareketi'nin bunları çalmasıdır." iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

DMM'nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın 9 Ekim'de Gazze'ye yönelik karartma ile ilgili kullandığı, "Elektrik yok, yiyecek yok, su yok, yakıt yok. Her şey kapalı. İnsan hayvanlarıyla savaşıyoruz ve buna göre hareket ediyoruz" şeklindeki ifadeler, Netanyahu'nun iddialarını çürütmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada yer alan diğer ifadelere göre iddiaya ilişkin şu vurgu yapıldı:

"İngiltere merkezli uluslararası bir yardım kuruluşu Oxfam İsrail'in Gazze'ye giren yardımların zamanlaması, yeri ve dağıtım şekli de dahil olmak üzere 'tam kontrole' sahip olduğunu belirtmiştir. Oxfam, tüm insani yardım sisteminin parçalanmış olması ve Gazze'deki insanların açlık, ölüm ve hastalıkla karşı karşıya kalmasının İsrail'in kontrolü altında olduğunu bildirmiştir. Ayrıca, Gazze'ye giren insani yardımlar, BM kuruluşları tarafından depolanıp dağıtılmaktadır. BM'nin Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA'dan Scott Anderson bir açıklamasında, 'Herhangi bir yardım almıyoruz, geçiş bölgesinde askeri operasyonlar devam ediyor ve bölge aktif bir savaş alanı' ifadelerini kullanmıştır."

Hibya Haber Ajansı
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi