MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış törenine katıldı
Gündem
25 Ekim 2020 Pazar 19:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

- Ekonomide, savunmada, ticarette olduğu gibi siyasette de ülkemizi hedefleriyle buluşturmak istiyoruz.

- Gezi olaylarından itibaren ardı ardına yaşadığımız onca saldırıya rağmen 2023'e hedeflerimiz bir yol haritası olarak halen önümüzde duruyor. Son 7 yılda içeriden ve dışarıdan maruz kaldığımız operasyonlar işimizi zorlaştırılmış olsa da, hedeflere ulaşma irademizi asla yok edemedi.

- Bizi hedeflerimizden vazgeçirmek isteyenlere cevabımızı yatırımlarla veriyoruz.

- Önümüze çıkartılan her engel ve üstesinden geldiğimiz her badire ile kararlılığımız daha da kuvvetlendi. Bizi hedeflerimizden vazgeçirmek  isteyenlere cevabımızı hep yatırımlarla milletimizin hizmetine sunduğumuz eserlerle veriyoruz.

- Toprak Mahsulleri Ofisi'mizin alımlarına dahil bu kapsamda kuru kayısıda kilogram başına kükürtlenmişi için 21 liradan gün kurusu için ise 23 liradan alım başlattı.

- Türkiye deprem gerçeğine rağmen uzun yıllar tedbir almakta geç kaldı.

- Ülkemiz coğrafi bakımdan depremlerin sık yaşandığı, aktif fay hatlarının geçtiği bir kuşakta buluyor. Son 1 asırda yaşadığımız büyük depremler bu acı gerçeği bize sık sık hatırlatıyor. Türkiye on binlerce insanın hayatına mal olan bu gerçeğe rağmen depreme hazırlık konusunda uzun yıllardır  yeterince tedbir almamıştır.  Özellikle köyden şehre yaşanan düzensiz göçle beraber çarpık yapılaşma başta İstanbul gibi büyük şehirlerimiz olmak üzere birçok şehrimizin kronik sorunlarından biri olmuştur.

- Elbette o yılların  ihmalinin kısa sürede telafi edilemeyeceğini biliyoruz.  Birikmiş sorunların bir anda yok olup gitmeyeceğini de farkındayız. Ancak, depremle karşılaştığımızda mümkün olduğu kadar hazırlıklı olmaktan başka çaremiz bulunmuyor. Bu amaçla her açıdan güvenli evleri ekonomik gücü yerinde insanlarımız yanında 83 milyonun her bir ferdi için hayata geçirmek bu bakımdan önem arz ediyor. Bugün açılışını yaptığımız en önemli yatırımımız şüphesiz TOKİ'nin inşasını bitirdiği deprem konutları. Iğdır, Malatya ve Elazığ'da meydana gelen depremden sonra insanımızın yaralarını sarmak için hemen gerçekleştireceğiz.


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi