MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Konseyi Medya Forumu’na video mesaj gönderdi
Gündem
22 Ekim 2021 Cuma 11:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Konseyi Medya Forumu’na video mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Konseyi Medya Forumu’na video mesaj gönderdi.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Türk Konseyi Medya Formu'nun başarılı geçmesini temenni ediyorum.

2019 yılındaki Türk Konseyi liderler zirvesinde uluslararası Medya Forumu düzenlenmesine yönelik bir değerlendirme yapmıştık. Müteakiben ülkemizin ev sahipliğinde bir medya Forumu tertip edilmesi kararı alınmıştı ortak irademizin ve çabalarımızın neticesinde bugün Medya forumu'nun hayata geçirilmesinden büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz.

Üç gün boyunca sürecek toplantıların en çok istismar ve ihmal edilen alanlardan olan Medya konusunda ülkelerimiz arasındaki dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum.

Günümüzde sosyal medyanın yaygınlaşması ile birlikte tüm insanlık ile beraber biz de sık sık dezenformasyon kampanyalarına maruz kalıyoruz.

Yalan ve çarpıtılmış haberler sebebiyle rüyada milyonlarca savunmasız insanın hayatı kararmak da ciddi travmalar ve dramlar yaşanmaktadır. Hiçbir denetimin veya oto kontrolün olmadığı sosyal medya mecraları bugün hem demokrasi hem toplumsal barışı hem de devletlerin milli güvenliğini tehdit eder konuma gelmiştir. Dijital yıkıcı ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir ülke ve toplum azade değildir.

Türk dünyası dijital faşizmin yanı sıra uluslararası medyanın çifte standardından da muzdariptir. Özellikle 44 gün süren Dağlık Karabağ savaşı sırasında şahit olduğumuz iki yüzlü tavır meselenin ülkelerimiz açısından önemini ortaya koymuştur.

Ermenistan ordusunun sivil hedef alan katliam ve balistik füze saldırıları bu süreçte hiç gündeme getirilmedi. Medya bağımsızlığından ve objektiflikten bahseden uluslararası medya organları Ermenistan'ın resmi haber ajansı gibi hareket etti.

Karabağ savaşı ülkelerimiz ve Türk dünyası ile ilgili gerçeklere karşı uygulanan basın ambargosunun ne ilk ne de son örneğidir. Sözde soykırım iddiaları başta olmak üzere tarihimizi milli güvenliğimizi ve milletimizin hedef alan birçok konuda benzeyen tutumlarla karşılaşıyoruz.

Yaşadığımız acı tecrübeler ışığında şu gerçeği artık hepimiz açık ve net bir şekilde görebiliyoruz. Nasıl savunma sanayi ve askeri konularda tamamen yabancılara belbağ alamıyorsak iletişim meselesini de başkalarına havale edemeyiz.

Oryantalist bakış açısıyla sürekli bizlere insan hakları demokrasi ve özgürlük dersi verenlerin vicdan ve meslek ahlakına güvenemeyiz diğeri stratejik meselelerde olduğu gibi medya ve iletişim konusunda da kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz.

Türk dünyası olarak bu hususta insiyatif almalı tecrübe paylaşımına gitmeli güç birliği yapmalı ve elimizdeki imkanları en etkili şekilde değerlendirmenin yollarını aramalıyız. Köklü geçmiş güçlü gelecek temasıyla düzenlediğimiz formun bizlere bu noktada güçlü bir platform kazandıracağına inanıyoruz.

Forum vesilesiyle Türk dünyasındaki dayanışmayı geliştirmeyi karşılıklı güveni pekiştirme dezenformasyon ile mücadele Bilgi güvenliği milli bilgi teknolojileri hamlesi ortak kültürü önceleyen film dizi projeleri gibi hususlarda iş birliğimizi ilerletmeye arzu ediyoruz. Kritik bir dönemde ve yetkin isimlerin katılımıyla düzenlenen formun bizi bu hedeflerimize bir adım daha yaklaştırdığını temenni ediyorum."
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi