MENÜ
Ankara 22°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çöplüğe dönen saksılar kaldırıldı
Sağlık-Yaşam
27 Temmuz 2019 Cumartesi 11:48

Çöplüğe dönen saksılar kaldırıldı

Başkent’te kentin farklı noktalarında yer alan ve vatandaşlar tarafından çöp kutusu gibi kullanılan dev beton saksılar, Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı. Depoya götürülen toplam 257 beton saksı, isteyen ilçe belediyelerine gönderilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılay’ın farklı noktalarına 2013 yılında yerleştirilen dev beton saksılar kaldırıldı. Duyarsız vatandaşlar tarafından çöp kutusu gibi kullanılan saksılar, 153 Mavi Masa’ya çok sayıda şikâyet gelmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla kaldırılarak depoya gönderildi.

AMACI DIŞINDA KULLANILIYORDU

 

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, Kızılay Ziya Gökalp Caddesi, Kurtuluş Parkı gibi farklı noktalardaki toplam 257 beton saksıyı kaldırdı. Belediye yetkilileri, saksıların sürekli bitki yetiştirmek için uygun olmadığını bu nedenle amacı dışında kullanılmaya başlandığını ve görüntü kirliliğine neden olduğunu kaydetti. Depoya kaldırılan saksıların isteyen ilçe belediyelerine gönderileceği öğrenildi.

VATANDAŞ DA ŞİKÂYETÇİYDİ

Hürriyet Ankara, duyarsız vatandaşlarca çöp kutusu gibi kullanılan saksıları 12 Temmuz’da ‘Saksılar çöp kutusuna döndü’ haberiyle gündeme getirmişti. Vatandaşlar, belediyenin saksıları elden geçirmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Saksının yanında çöp kutusu var, oraya atmayıp bu saksıya atmanın izahı yok” şikâyetinde bulunmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi