MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çocuklar Atatürk’ü “Atatürk”le öğreniyor
Eğitim-Bilim
26 Şubat 2019 Salı 10:39

Çocuklar Atatürk’ü “Atatürk”le öğreniyor

Ankaralı üç girişimcinin geliştirdiği uygulama, kullanıcılarına istedikleri an Atatürk’le fotoğraf çektirme imkânı tanıyor. “Atatürk 4D” ismiyle geliştirilen ürün, çocukları, geleceğin teknolojisiyle geçmişe götürüyor.

Oyun teknolojisinin yanında eğitim için de kullanılmaya başlanan “Artırılmış Gerçeklik” (AR) uygulaması, ilk kez Atatürk’ün hayatını anlatan bir kitapta yer aldı. Ankaralı üç girişimcinin geliştirdiği “Atatürk 4D” uygulaması, çocuklara istedikleri an Atatürk’le fotoğraf çektirme imkânı tanırken, sistem içindeki eğitim kartları da sesli ve görsel anlatımlarla, çocukların Atatürk’ü daha yakından tanımasını sağlıyor. ArtgeKids’in kurucuları Mustafa Salman, Erhan Salman ve Ertan Özbek, sekiz aylık bir hazırlığın ardından “Atatürk 4D” ismiyle geliştirdikleri ürünü şöyle anlattı:

YETİŞKİNLERİN DE İLGİSİNİ ÇEKTİ

 

“Yapılan araştırmalarda, artırılmış gerçeklik teknolojisinin çocukların öğreniminde 20 kata kadar kalıcılık sağladığı ortaya konuluyor. Biz de buradan hareketle eğitim materyallerimizde artırılmış gerçeklik teknolojisini uygulamaya başladık. Buna da tüm dünyanın saygıyla andığı kurucu liderimiz Atatürk’le başlamak istedik. Sekiz yazılımcı ve modellemeci arkadaşımızla birlikte dünyada ilk kez bir liderin artırılmış gerçeklikle anlatıldığı ve bir mobil uygulamanın birlikte çalıştığı Atatürk 4D’yi geliştirdik. Ürün, çocuklara yönelikti fakat yetişkinlerin de çok ilgisini çekiyor.

YAN YANA FOTOĞRAF

21 adet okuma kartımız var. Bu okuma kartları aynı zamanda, uygulama aracılığıyla tablet ve telefonlarda sesli ve görsel animasyonlara dönüşebiliyor. Ayrıca küçük bir afişimiz var. Cihazınızı bu afişe tuttuğunuzda ekranınızda Atatürk’ün realistik 3D’si canlanıyor ve yanında fotoğraf çektirebiliyorsunuz. Çocukları, geleceğin teknolojisiyle geçmişe götürüyoruz. Bu şekilde çocuklar çok daha hızlı öğreniyor ve bilgiler daha akılda kalıcı oluyor. Okuma kartları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına uygun. Aynı zamanda, tarih öğretmenleri, pedagoglar ve çocuk senaristleri tarafından da incelenip onaylandı.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi