MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin’in geliştirdiği AG600 amfibi uçak ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Dünya
28 Temmuz 2020 Salı 11:22

Çin’in geliştirdiği AG600 amfibi uçak ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Çin’in bağımsız bir şekilde geliştirdiği AG600 büyük amfibi uçak, Shandong eyaletinin Qingdao kentinde deniz üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi.
Çin’in bağımsız bir şekilde geliştirdiği AG600 büyük amfibi uçak, Shandong eyaletinin Qingdao kentinde deniz üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Ülkenin uçak üreticisi Havacılık Endüstri Kurumu’ndan (AVIC) verilen bilgiye göre, uçak pazar günü 10.18’de Qingdao’nun sularından kalktı ve yaklaşık 31 dakika boyunca uçtuktan sonra test uçuşu tamamlandı.

AVIC, söz konusu denizden uçuşun, bu büyük amfibi uçak için 2017’de karadan ilk uçuşun ve 2018’de su deposundan kalkışının ardından en önemli ilerleme olduğunu açıkladı.
 
AG600 büyük amfibi uçak, su kaynağıyla yangın noktası arasında mekik dokuyup su alarak yangınların söndürülmesinde önemli bir rol oynayacak. En fazla 12 ton su taşıyabilen amfibi uçak, tek seferde 4 bin metrekarelik alandaki yangını söndürebiliyor. Uçakla ayrıca alçak irtifada arama yapmanın yanı sıra su yüzeyinde park edilmiş vaziyette arama-kurtarma operasyonu başlatılabiliyor ve tek seferde 50 kişi tahliye edilebiliyor.


Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi