MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin’de sağlık okuryazarlığı oranı 23.15’e yükseldi
Dünya
17 Haziran 2021 Perşembe 11:07

Çin’de sağlık okuryazarlığı oranı 23.15’e yükseldi

Çin’de sağlığa ilişkin bilgi sahibi olan kişilerin oranı, 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla 3,98 puan artarak yüzde 23,15’e yükseldi.

Çin’de sağlığa ilişkin bilgi sahibi olan kişilerin oranı, 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla 3,98 puan artarak yüzde 23,15’e yükseldi. Bu oran, Çinli bir sağlık sorumlusuna göre, bütün geçmiş yıllarda görülen oranların en yükseği. Ulusal Sağlık Komisyonu Sözcüsü Mi Feng, bir basın konferansı sırasında, elde edilmiş bulunan oranların, her 100 kişiden 23’ünün sağlık konusunda bilgi ve yetkinlik edindiğini gösterdiğini açıkladı. 

Mi, Çin’in 2019 yılı ortalarında, halkın sağlığına ilişkin promosyon amacıyla, 15 özel kampanyayla birlikte bir “Sağlıklı Çin İçin Girişim” eylem planı lanse etmiş olduğunu bildirdi. Bu bağlamda, sağlık konusundaki bilgilerin halk dilinde halka mal edilmesi eylemin ilk aşamasıydı.    

Toplamda bin 65 kişi ulusal düzlemde bir uzman grubuna dahil edilerek sağlık konusundaki bilgilerin kitleselleştirilmesine yönelmek istendi. Ayrıca son iki yıl içinde tüm ülkede eyalet bazında da uzman grupları oluşturuldu. Mi’nin belirttiğine göre bu türden sık ve ülke geneline yayılan eylemler, Çin’in Kovid-19 salgınına karşı verdiği mücadelede başarılı olmasına önemli bir destek sağlama işlevi üstlenmiş oldu.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi