MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin’de perakende satışlar yüzde 25.7 oranında artış gösterdi
Dünya
20 Haziran 2021 Pazar 14:18

Çin’de perakende satışlar yüzde 25.7 oranında artış gösterdi

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan yayınlanan verilere göre, Çin’de tüketim mallarının perakende satışları mayıs ayında yıllık yüzde 12,4 oranında artış gösterdi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan yayınlanan verilere göre, Çin’de tüketim mallarının perakende satışları mayıs ayında yıllık yüzde 12,4 oranında artış gösterdi. Mayıs ayında perakende satışlar 2019’un aynı ayına göre yüzde 9,3 büyüme gösterdi ve iki yıllık ortalama büyüme rakamı yüzde 4,5 oldu.

NBS’ye göre, bu yılın ocak-mayıs dönemindeki perakende satışların yıllık büyüme yüzdesi ise 25,7 oldu. NBS tarafından izlenen tüm tüketim malları kategorilerinde perakende satışlarda, Mayıs 2019’dan Mayıs 2021’e kadar pozitif ortalama büyüme kaydedildi. Kozmetik, kültür ve ofis malzemeleri dahil olmak üzere 10 kategoride iki yıllık ortalama büyüme, nisan ayına göre daha hızlı oldu.

Sadece mayıs ayında, kentsel alanlarda tüketim mallarının perakende satışları bir önceki yıla göre yüzde 12,3 artarak 3,13 trilyon yuan (yaklaşık 488,5 milyar dolar) olurken, kırsal alanlardaki rakam yıllık yüzde 13,2 artarak 463,2 milyar yuana ulaştı.

Kovid-19 nedeniyle yaşanan aksaklıklardan en çok etkilenen yiyecek-içecek sektörü yılın ilk beş ayında toparlanmaya devam ederken, sektörün gelirlerinde yıllık bazda yüzde 56,8 artış görüldü. Çevrimiçi tüketim sektörü ise fiziksel satışlara göre daha hızlı büyüdü ve satışlar yıllık yüzde 24,7 artarak yaklaşık 4,82 trilyon yuana ulaştı. Çevrimiçi ürün satışları aynı dönemde yıllık yüzde 19,9 artarak toplam perakende satışlarının yüzde 22,6’sını oluşturdu.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi