MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin'de fiilen kullanılan yabancı sermayede % 5,2'lik artış
Dünya
23 Ekim 2020 Cuma 18:29

Çin'de fiilen kullanılan yabancı sermayede % 5,2'lik artış

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından bugün yayınlanan verilere göre, bu yılın Ocak-Eylül ayları arasında ülke genelinde fillen kullanılan yabancı sermaye hacmi 718,81 milyar yuanı bularak geçen yılın aynı dönemine göre %5,2 oranında arttı.

Bu oran ABD dolarına dönüştürüldüğünde 103,26 milyar dolarına çıkarak % 2,5 artış gösterdi. Bu yıl ilk kez, ABD doları ve RMB bazlı yabancı yatırımın iki kümülatif göstergesinde pozitif büyüme gerçekleştirildi.

Çin Ticaret Bakanlığı Yabancı Yatırım Dairesi Başkanı Zong Changqing, yabancı yatırımı çekme eğiliminin üçüncü çeyrekte önemli bir artışla istikrara kavuştuğunu söyledi.

Zong şöyle konuştu:

"Eylül ayında, fiilen kullanılan yabancı sermaye hacmi yıllık % 25,1'lik artışla 99,03 milyar yuan (14.14 milyar ABD doları) oldu. Aralıksız 6 aydır pozitif büyüme elde edildi. Üçüncü çeyrekteki bu rakam, önceki yılın aynı dönemine göre % 20,4 artarak, ilk çeyrekteki % 10,8 oranında negatif büyümeden ve ikinci % 8,4 oranında pozitif büyümeden önemli ölçüde yüksekti. Normal şartlar altında mevcut büyüme trendinin önümüzdeki üç ayda daha devam etmesi ve yıl boyunca yabancı yatırımı stabilize etme hedefine ulaşılması bekleniyor."

Zong Changqing, yılın ilk üç çeyreğinde Çin'in yabancı yatırım çekme yapısının daha da mükemmelleştirildiğine ve yabancı yatırımcıların güveninin istikrarlı bir şekilde toparlandığına işaret etti.

 

Zong, Ocak ayından Eylül ayına kadar, yabancı sermayeli işletmelerin kârlarının yeniden yatırılması hacminin ABD doları cinsinden önceki yılın aynı dönemine oranla % 25,5 arttığını söyledi.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi