MENÜ
Ankara 16°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin dalgasında pozitif ayrışıyoruz
Ekonomi
28 Temmuz 2021 Çarşamba 12:24

Çin dalgasında pozitif ayrışıyoruz

Güçlü ikinci çeyrek karlarına rağmen ABD borsaları teknoloji hisseleri öncülüğünde satıcılı bir seyirle güne başlıyor.

Güçlü ikinci çeyrek karlarına rağmen ABD borsaları teknoloji hisseleri öncülüğünde satıcılı bir seyirle güne başlıyor. Vaka sayısındaki artışın hızlanması ve Çin’in teknoloji hisselerine müdahale sinyalleri risk iştahındaki bozulmanın arkasındaki temel gerekçeler.


Türkiye dünyadan pozitif ayrışmaya devam ediyor. MSCI Türkiye %0,8 artışla Çin’deki satış dalgasından etkilenmeyen az sayıda gelişmekte olan ülke endeksi arasında yer alıyor. Türk lirası pozitif ayrışan gelişmekte olan ülke paraları arasında yer alıyor.


Hisse bazında bakıldığında havacılık, demir-çelik, otomotiv, Enka, Petkim, Anadolu Hayat pozitif ayrışıyor. Banka endeksi kamu bankalarındaki satışlarla piyasaya göre daha zayıf seyrediyor.
ABD ve Avrupa vadelileri Borsa İstanbul’da yatay bir açılışa işaret ediyor. Sabah ilk işlemlerde, Türk lirası gelişmekte olan ülke paralarına göre daha güçlü seyrediyor.


Kısa vadeli yatırımcılar 1,340 seviyesini zarar durdur olarak kullanıp hisse bazında ayrışmaya oynayabilir. Dünkü yükselişte öncü rol oynayan havacılık, demir-çelik, otomotiv ve Petkim pozitif ayrışmaya devam edebilir. Bugünkü veri akışında Fed açıklaması öne çıkacak. Toplantıda piyasaları etkileyecek önemli bir açıklama beklenmiyor. Doların gevşemesi vaka sayılarındaki artış nedeniyle güvercin sinyallerin fiyatlanmaya başladığını gösteriyor.

Kaynak:İŞ Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi