MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin, UNESCO Dünya Mirası Komitesi’ni ağırlamaya hazırlanıyor
Dünya
6 Temmuz 2021 Salı 12:30

Çin, UNESCO Dünya Mirası Komitesi’ni ağırlamaya hazırlanıyor

5 Temmuz Pazartesi günü düzenlenen bir basın konferansında UNESCO’nun Dünya Mirası Komitesi’nin 44. toplantısının, doğu Çin eyaleti Fujian’ın başkenti Fuzhou’da 16 Temmuz tarihinde açılacağı bildirildi.

5 Temmuz Pazartesi günü düzenlenen bir basın konferansında UNESCO’nun Dünya Mirası Komitesi’nin 44. toplantısının, doğu Çin eyaleti Fujian’ın başkenti Fuzhou’da 16 Temmuz tarihinde açılacağı bildirildi. Çin Eğitim Bakan Yardımcısı Tian Xuejun’nun basın konferansı sırasında yaptığı açıklamalara göre, toplantı dizisi 16 Temmuz’dan 31 Temmuz’a kadar sürecek. Katılımcılar, UNESCO'nun dünya mirası listesine kaydedilmiş bulunan toplam 45 adaylığı incelemeye tabi tutacak. 

Aynı zamanda Çin’in UNESCO Ulusal Komisyonu Direktörü de olan Tian, açılış töreninden sonra oturumların çevrimiçi devam edeceğini ve bunun, dünya mirası unsurlarının internet üzerinden inceleneceği türden ilk düzenleme olacağını belirtti. Fujian Eyalet Vali Yardımcısı Zheng Jianmin, bu bağlamda Kovid-19’a karşı sıkı bir kontrolün uygulanması ve olaya ilişkin siber güvenliğin güvenceye alınması için çabaların artırılacağı vaadinde bulundu. 

Çin’in şu anda, UNESCO’nun dünya mirası kataloğunda yer alan 55 sit alanı / mevkii var. Bu sayı Çin’i, İtalya ile eşit sayıyla, dünyanın ilk sırasında konumlandırıyor. Ulusal Kültür Mirası Dairesi’nden yetkili Zhang Lei, Fujian eyaletinin bir sahil kenti olup antik Çin döneminde dünyanın deniz ticaret merkezi olarak bilinen Quanzhou'ya ilişkin bir dosyanın da söz konusu toplantılarda incelemeye alınacağını duyurdu. 

Aslında Dünya Mirası Komitesi’nin 44. toplantısı, Kovid-19 salgını yüzünden, daha önce yapılması için öngörülmüş bulunduğu 29 Haziran-9 Temmuz 2020 toplantıları iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmişti.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi