MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin:
Dünya
19 Haziran 2021 Cumartesi 14:54

Çin: "ABD’nin Huawei gibi şirketlere baskı yapması zorbalıktır"

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, ABD yönetiminin Huawei gibi Çinli şirketlere baskı yapmasının açık bir zorbalık eylemi olduğunu kaydetti.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, ABD yönetiminin Huawei gibi Çinli şirketlere baskı yapmasının açık bir zorbalık eylemi olduğunu kaydetti. ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanan bir öneride, ABD’deki telekomünikasyon ağında Huawei gibi Çinli işletmelerin ekipmanlarının kullanılmasına yasak getirildi.

Çin’in bu hakkındaki tutumunu açıklayan sözcü Zhao, günlük basın toplantısında Çin’in ABD’nin davranışına kararlılıkla karşı çıktığını belirtti. Zhao, “Bir kez daha vurgulamak istiyorum ki, ABD günümüze bile hiçbir kanıt göstermeden sözde ulusal güvenlik bahanesiyle ulusal gücünü kötüye kullanarak Çinli şirketlere baskı yapmaktadır. Bu, açık bir ekonomik ve teknolojik zorbalıktır. ABD her zaman vurguladığı piyasa ekonomisi ilkelerini bariz bir şekilde reddetti, ayrıca ABD'nin sözde adil rekabetin ikiyüzlülüğünü ortaya çıkardı” dedi.

Sözcü Zhao, Çinli şirketlerin ABD’de faaliyet göstermesine adil ve ayrımcı olmayan bir ortam sağlamak için, ABD'yi ulusal güvenlik kavramını genelleştirme ve ekonomik sorunları siyasallaştırma şeklindeki yanlış davranışı durdurmaya çağırdı. Sözcü, ilgili Çinli şirketlerin yasalara uygun olarak meşru haklarını ve çıkarlarını korumaları için desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi