MENÜ
Ankara 23°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Chance çetesine eş zamanlı baskın
Asayiş
21 Mart 2019 Perşembe 10:26

Chance çetesine eş zamanlı baskın

Yurtdışından yasa dışı şekilde Türkiye’ye getirdikleri araçları, motor ve şasi numaralarını değiştirerek ‘chance’ yapıp vatandaşlara satan çete çökertildi.

Operasyonda 13 araca el konulurken, 5 şüpheli ise yakalandı. Asayiş Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro ekipleri, yurtdışından getirdikleri araçları chance yaparak yurtiçinde satıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Oto Hırsızlık bünyesinde kurulan özel ekip, şüphelilerle ilgili fiziki-teknik takip başlattı. Yaklaşık 3 aylık çalışmanın ardından çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 5 şüpheli gözaltına alınırken, 13 araca el konuldu. TIR şoförü olan bir şüphelinin operasyon sonrası aracıyla Ankara’dan çıkarken yakalanması da saniye saniye görüntülere yansıdı.

CHANCE YAPARAK SATIYORLARDI

Şüphelilerin, polisin dikkatini çekmemek için yurtdışından 1999-2004 arası model araçları Türkiye’ye getirdiği öğrenildi. Türkiye’ye sokulan araçların daha sonra motor ve şasi numaralarının değiştirilerek ‘chance’ yapıldığı, ardından da bu araçların vatandaşlara satıldığı belirlendi. Son operasyonlarla Ankara’da oto hırsızlık olaylarında son 5 yılın en düşük noktasına gelindiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi