MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CerModern’de iki yeni sergi
Kültür-Sanat
17 Mayıs 2019 Cuma 12:13

CerModern’de iki yeni sergi

Suriyeli sanatçı Hiba Aizouq’un ‘Koşulsuz Hikayeler’ isimli sergisi ile 21 sanatçının eserlerinden oluşan ‘Sanatın Yedi Eli’ isimli sergi CerModern’de ziyarete açıldı.

Suriye uyruklu ressam Hiba Aizouq, Sanatçı İkame Programı’ndan yararlandığı CerModern’in atölyelerinde ürettiği eserlerden oluşan ‘Koşulsuz Hikayeler’ isimli sergisini Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sundu. Suriye’de iç savaş başladıktan sonra ülkesinden ayrılmak zorunda kalan Aizouq, önce Erbil’e sonra İstanbul’a gitti. Yaşadığı kötü günlere rağmen resim sanatından asla kopmayan ve gittiği her yerde çalışmalarına devam eden Aizouq, ilk kişisel sergisini de Erbil’de açtı. Hiba Aizouq, “Koşulsuz Hikayeler” sergisine ilişkin, eserlerinde kendilerine dönük, rahat, hatta biraz da tembel insanlara yer verdiğini dile getirdi.

 

60 ESER YER ALIYOR

 

Üzerinde durduğu konulardan birinin de ilişkiler olduğunu belirten Aizouq, bunu sadece kadın erkek ilişkisiyle sınırlandırmadığını, tablolarında cinsiyetsiz figürleri tercih ettiğini söyledi. Aizouq, sergide portre çalışmalarına da yer verdiğini anlatarak, “Portre yaptım çünkü bir insana dair bilgiyi yüzden alırsınız. Yüzünden insanın iyi mi kötü mü olduğunu hissedebilirsiniz” dedi. Sanatçının 60 eserinden oluşan sergi, CerModern’in Hub Galerisi’nde 16 Haziran’a kadar görülebilecek.

 

SANATIN YEDİ ELİ

CerModern’de açılan bir diğer sergi olan ‘Sanatın Yedi Eli’ ise geleneksel kültürümüzdeki ‘el verme’ ritüelinden yola çıkılarak hazırlandı. Sergi, enerji aktarımının sürekliliğini görünür kılmak hedefiyle oluşturuldu. Türk plastik sanatlarının yaşayan önemli temsilcilerinden Adnan Çoker, Lütfü Günay, Mustafa Ayaz, Tomur Atagök, Ergin İnan, Süleyman Saim Tekcan ve Güler Akalan’ın ellerinin bronz heykelleri ve yapıtları ile sanatçıların ‘el vererek’ yetiştirdiği 21 sanatçının eserleri, 2 Haziran’a kadar Güney Hangar Galerisi’nde sergilenecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi