MENÜ
Ankara 16°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Caz tam gaz
Kültür-Sanat
8 Mayıs 2019 Çarşamba 11:42

Caz tam gaz

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan ve bu yıl nisan ayında ‘Düetler’ temasıyla 23’üncüsü düzenlenen Ankara Caz Festivali, tüm hızıyla devam ediyor. ‘Cinsiyet eşitliği’ konusuna dikkat çekilen festival kapsamında 12 Mayıs’a kadar Ayhan Sicimoğlu, Şelale Şehnaz Sam gibi Türkiye’nin

23. Ankara Caz Festivali’nde, ‘cinsiyet eşitliği’ konusuna dikkat çekmek için bir kadın ve bir erkek vokal aynı sahneyi paylaşıyor. Festival Küratörü ve Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu, festivali tasarlarken amaçladıkları temayı şöyle anlatıyor: “Festival aracılığı ile toplumsal bir olaya caz camiası olarak tepki vermeyi ve sanat ile toplumun ayrıştırılamayacağının altını çizmeye çalışıyoruz. Bir kadın ve bir erkeğin sahnede eşit koşullarda iletişim kurabiliyor olmasını ve bunun görünür kılınmasını hedefledik. Her alanda kadın ve erkek eşit şartlara sahip olmalı, bunun başka türlü olması düşünülememeli.”

 

PROGRAM ŞÖYLE

 

Geçen ay başlayan ve 12 Mayıs’ta sona erecek olan Ankara Caz Festivali’nin geri kalan programı şöyle:

Bugün: Esra Kayıkçı ve Can Türkkan, Samm’s Bistro’da sahne alacak.

Yarın: Amerikalı iki önemli vokal Deborah Davis ve Allan Harris MEB Şura Salonu’nda cazın önemli düet parçalarını seslendirecekler.

10 Mayıs Cuma: Türkiye’nin en iyi caz vokallerinden olan Sibel Köse Quinteti ve sanat hayatını İsveç’te sürdüren Hayati Kafe, Samm’s Bistro’da cazseverlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

11 Mayıs Cumartesi: Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars orkestrasına vokalde Şelale Şehnaz Sam ve Jose Maikel Brina Utra’nın eşlik edeceği konser, Sheraton Otel Balo Salonu’nda gerçekleşecek.

12 Mayıs Pazar: ‘Annelere Kahvaltıda Caz’ teması ile Şenay Ocak ve Aydın Kahya Samm’s Bistro’da sahnede olacak. Festivalin kapanış konserinde ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Yıldızları Hafif Müzik ve Caz Orkestrası Solistleri ile Dilek Sert Erdoğan ve Ömür Göksel, MEB Şura Salonu’nda sahneyi paylaşacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi