MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’den asfalt açıklaması
Sağlık-Yaşam
4 Mart 2019 Pazartesi 09:46

Büyükşehir’den asfalt açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ocak 2015'ten bugüne kadar yapılan yeni asfalt çalışmaları nedeniyle asfalt katılım parası alınmadığını açıkladı.
Belediye'den yapılan açıklamada, son zamanlarda kamuoyundasfalt paralarının kaldırılmasına yönelik siyasiler tarafından söylemlerde bulunulduğu, vatandaşlarca konuyla ilgili belediyeye birçok soru sorulduğu belirtildi. 
Belediye Meclisi’ne geçmişe yönelik asfalt paralarının alınmaması konusunda bir serbesti getirildiği ancak CHP milletvekillerince Anayasa Mahkemesi’ne açılan iptal davası so
nucunda bu hükmün kaldırıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 
"Bu iptal kararı 18.9.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu iptal kararının yürürlüğe girmesini müteakip geçmişe yönelik asfalt paralarının alınmaması hususunda Belediye Meclisi’ne verilen yetki iptal edilmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı nedeniyle, belediyemizce, takibi yapılıp talep edilen asfalt paraları ise Ocak 2015 tarihi öncesindeki asfalt çalışmaları yapılan ve çıkartılıp hesaplanmış asfalt paralarıdır. Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar yapılan yeni asfalt çalışmaları nedeniyle asfalt katılım parası alınmamakta ve haciz uygulaması da yapılmamaktadır.”
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi