MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Baran’dan gençlere: Tatil de yapın geleceğe de hazırlanın
Ekonomi
10 Temmuz 2019 Çarşamba 11:07

Baran’dan gençlere: Tatil de yapın geleceğe de hazırlanın

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Baran, Erasmus Plus Programı kapsamında ATO koordinatörlüğünde Ankara'da bulunan 12 üniversitenin ortaklığıyla yürütülen Yeni İş Tecrübeleri için Ankara Konsorsiyumu (YİTAK) 2017-2019 Dönemi Kapanış Toplantısı'na katıldı.

ATO Duatepe Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Baran, kendisinin eğitim aldığı yıllarda yaz tatillerinde çırak olarak çalıştığı bilgisini vererek, “Gençlerimiz tatil de yapsınlar ancak kendilerini geleceğe de hazırlasınlar” dedi. Baran özetle şöyle devam etti:

YENİ İŞ İMKÂNLARI OLUŞACAK

“Dünya hızlı bir dönüşüm içinde. Dijitalleşme bazı meslekleri ortadan kaldırırken yeni iş imkânları oluşacak. Çağı yakalamak, güçlü ve üreten bir ülke olmak için millet olarak kendimizi yeni gelişmelere adapte etmek zorundayız. 
Ankara Ticaret Odası olarak koordinatörlüğünü yaptığımız bu proje ile bir yandan ihtiyaç duyulan vasıflı iş gücü arzının yetişmesine katkı sağlıyoruz, bir yandan da iş dünyası ile üniversiteler arasındaki diyalogu güçlendiriyoruz.”

348 ÖĞRENCİYE YURT DIŞI STAJI

Avrupa Birliği (AB) projelerinin hem AB hem de Türkiye açısından faydalı olduğunu söyleyen Baran, ATO'nun 2014-2015, 2012-2017 dönemlerinde yürüttüğü YİTAKprojesiyle toplam 308 öğrenciyi 25 ülkeye staj yapmak üzere gönderdiğine değindi. Projenin 2017-2019 döneminde 40 öğrencinin staj yapmak, 17 personelin de eğitim almak üzere Avrupa ülkelerine gittiğini kaydeden Baran, projenin dördüncü dönemini gerçekleştirmek üzere kolları sıvadıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi