MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan’dan ‘Kurban’ uyarısı: mezbahada kesin
Gündem
9 Ağustos 2019 Cuma 10:35

Bakan’dan ‘Kurban’ uyarısı: mezbahada kesin

Keçiören’de önceki gün hayvan pazarında incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Vatandaşlarımızın komisyonlar tarafından belirlenen mezbahalarda kurbanlarını kesmeyi tercih etmeleri gerekiyor” uyarısında bulundu.Hayvan pazarında denetim yapan ve besicilerle sohbet eden

Hayvan pazarında denetim yapan ve besicilerle sohbet eden Bakan Pakdemirli, hayvan sevkiyatlarıyla ilgili tüm kontrollerin ve gerekli işlemlerin bakanlık tarafından yapıldığını, hayvan pazarlarında gerekli koşulların sağlandığını, gönül rahatlığıyla kurbanlıkların alınabileceğini söyledi. Hayvan pazarlarındaki hijyen koşullarının da belediyerle iş birliği içinde sağlandığını kaydeden Pakdemirli, “Hayvan pazarları, belediyelerle olan iş birliğimiz sayesinde son derece sağlıklı, hijyen koşullarında yürüyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla hayvanları alabilirler. Biz her türlü tedbiri aldık. Hem görüntü kirliliği açısından hem de vatandaşlarımızın gereksiz yere cezai durumlara maruz kalmamaları için özellikle komisyonlar tarafından belirlenen mezbahalarda kurbanlarını kesmeyi tercih etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

 

KÜPEDEN KONTROL EDİN

Pakdemirli, hayvanlara ilişkin bilgiye de kulak küpe numaralarından ulaşılabileceğini belirterek, “‘hayvanbilgi.tarim.gov.tr’ adresinden hayvanların kulak küpe numarasını girip seceresini, geçirdiği hastalıkları, aşılarını görmek ve takip etmek mümkün. Ayrıca herkesin akıllı cep telefonu var. Orada da ‘HaySag’ diye bir uygulamsı ile kulak küpe numarasını okutarak o hayvanın bilgilerine ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi